• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вимоги Газпрому до Нафтогазу у суді можуть зрости до $80 мільярдів
    Опубликовано: 2017-03-22 16:08:42

    Вимоги російського монополіста компанії Газпром до НАК Нафтогаз України у Стокгольмському арбітражі становлять близько $50 млрд, але можуть зрости до $80 млрд.

    Про це заявив головний комерційний директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренко в прямому ефірі на НВ Бізнес (НВ live).

    "Вони вимагають від нас вже близько $50 млрд. Це те, що ми, на їхню думку, повинні були заплатити і не заплатили за відповідні обсяги газу. Якщо ми подивимося на майбутнє, по терміну до закінчення контракту, то додатково це буде ще близько $30 млрд", - сказав він.

    Нагадаємо, що в червні 2014 року Газпром звернувся в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма з проханням про арбітраж з метою стягнення з Нафтогазу боргу за поставлений в 2013-2014 рр газ, а також коштів за формулою "бери або плати".

    Зі свого боку Нафтогаз звернувся в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма з вимогами про зміну ціни на природний газ, відшкодування всіх переплат, здійснених з 20 травня 2011 року, і скасування положення, що забороняє реалізацію поставленого за ним природного газу за межами України.

    Остаточне рішення арбітражу за контрактом на транзит газу очікується до червня 2017 року, за контрактом на постачання газу - до квітня 2017 року.

    biz.nv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.