• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сергій Савчук: Держенергоефективності спільно з парламентарями та міжнародними експертами працюватиме над розбудовою ринку електроакумулюючих систем в Україні
    Опубликовано: 2017-03-21 09:07:12

    20 березня 2017 року в Агентстві під головуванням Голови Держенергоефективності Сергія Савчука відбулася чергова нарада з питань встановлення електроакумулюючих систем в Україні. До обговорення цього питання долучилося керівництво провідних компаній-виробників електроакумуляторів, а саме - корейської компанії «КОКАМ», корпорації «Koherent Inc.».
    «Сьогодні сфера електрогенерації з відновлюваних джерел продовжує розвиватися в Україні. На державному рівні ми створюємо сприятливі умови для прискорення темпів розвитку цієї сфери. Наприклад, минулого року завдяки удосконаленій системі «зелених» тарифів встановлено 120 МВт нових потужностей об’єктів, що виробляють «зелену» електроенергію. Подальше нарощування потужностей у цій сфері дає підстави опрацювати ще одне важливе питання – встановлення електроакумулюючих систем як для промислового використання, так і для потреб приватних домогосподарств», - повідомив на початку зустрічі Голова Агентства Сергій Савчук.
    Як пояснив Голова Агентства, електроакумулюючі системи дозволять забезпечити сталу роботу енергосистеми та зменшити дисбаланси в мережі, викликані нерівномірними навантаженнями від споживачів та розвитком генерації з відновлюваних джерел.
    У ході розмови учасники зустрічі відзначили стрімкий технологічний розвиток цієї сфери у світі. Наприклад, нещодавно в Каліфорнії (США) було встановлено найбільший у світі мережевий акумулятор енергії, а в Австралії всесвітньовідома компанія «Tesla Inc.» планує встановити електроакумулюючу систему загальною потужністю 100 МВт, щоб вирішити проблему потреби в електроенергії цілого штату.
    У свою чергу, Айк Інкван Хонг, віце-президент корейської компанії «КОКАМ», яка є визнаним у світі провідним виробником акумуляторів, розповів про досвід роботи підприємства у різних країнах світу. При цьому, він зауважив, що всі країни, які займаються створенням ринків електроакумулюючих систем, мають відповідні стимулюючі державні програми. Тому Україні теж варто обрати ефективну державну політику у цьому питанні.
    За підсумками зустрічі учасники дійшли згоди щодо необхідності створення робочої групи за участю парламентарів, урядовців та експертів з метою розгляду низки механізмів стимулювання встановлення електроакумулюючих систем в Україні. Представники компаній, у свою чергу, запевнили у готовності надати необхідні консультації з питань створення таких механізмів та інвестиційно-сприятливого поля на цьому ринку.

    kmu.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.