• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Підприємництву Львівщини представили концепцію ліберального Податкового Кодексу
    Опубликовано: 2017-03-17 17:00:34

    У Львові відбувся круглий стіл з приводу обговорення проекту ліберального Податкового Кодексу України, розробленого Асоціацією платників податків України за пропозиціями представників українського бізнесу. Для цього до Львова приїхала представницька команда АППУ на чолі з її президентом Гріголом Катамадзе. У заході такого взяли участь представники місцевого бізнесу та громадських організацій.

    «Податкова система в Україні вже давно не відповідає вимогам сьогодення, а тому потребує назрілих змін, - зазначив Грігол Катамадзе. – Відтак ліберальний фіскальний кодекс важливо прийняти принаймні за 6 місяців до нового податкового року, щоби бізнес встиг підготуватися до роботи за новими правилами. Серед наших пропозицій – залишити 9 з 13 наразі існуючих податків: 5 загальнодержавних та 4 місцевих. Також ми пропонуємо об’єднати два податки в один: податок на доходи фізичних осіб і єдиний соціальний внесок, і з 1 січня, разом із введенням у дію ліберального Податкового Кодексу, встановити його на рівні 32% з поетапним скороченням до 2020 року до 20%». Також на думку Грігола Катамадзе, у новітньому кодексі має бути передбачено разом із вступом його в дію оголосити й нульове декларування. Відтак, кожен громадянин України задекларує все, що у нього є, і до нього не буде ніяких запитань з боку держави.Не став захищати теперішню податкову нормативну базу й начальник ГУ ДФС у Львівській області Ігор Кондро: «У діючого ПК, прийнятого у 2010 році, 500 сторінок, а змін до нього – вже більше як на 1000. На інвестора усі ці зміни та поправки впливають негативно. Ми маємо зробити такий Податковий Кодекс, який би гармоніював у спілкування між бізнесом та ДФС. Необхідно забезпечити правовий механізм, який прибере подвійні стандарти, і тоді фіскал не буде маніпулювати податками, а підприємець сплачуватиме їх відповідно до норм. Основне питання – це знайти баланс між державою і платником податків, щоб на жодну з цих сторін не переважили податкові ваги».

    У круглому столі взяла участь і запрошений експерт - керуючий партнер аудиторської фірми «Капітал плюс», автор законопроекту про виведений капітал Тетяна Шевцова: «Податок на виведений капітал є основою ефективної ліберальної податкової реформи. Найголовнішим її результатом має стати тотальне спрощення самої системи оподаткування та адміністрування. По-друге, це - зменшення фіскального тиску. І по-третє - відмова від подвійної бухгалтерії та реінвестування у виробництво, адже податок має залежати не від суми прибутку, а лише від суми виведеного капіталу».Зазначимо, що Асоціація платників податків до середини квітня зустрічатиметься з представниками бізнесу по всій Україні та прийматиме зауваження та пропозиції. Потім ліберальний ПК внесуть до ВР з тим, щоб він був прийнятий і вступив у дію вже з 1 січня 2018 року.

    ua-ekonomist.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.