• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укртрансгаз: Україна розпочала закачувати по 4,5 мільйонів кубометрів газу на добу до сховищ
    Опубликовано: 2017-03-12 16:28:54

    Україна припинила відбір газу з підземних сховищ, натомість розпочавши закачування. Про це повідомив речник Укртрансгазу Максим Білявський, пише «Укрінформ».

    За його словами, щодня сховища поповнюються на 4,5 млн кубометрів.

     – Україна припинила відбір газу зі сховищ та розпочала його закачування: 4,5 млн кубометрів на добу, – написав він.
    Раніше прес-служба НАК «Нафтогаз України» повідомила, що «Укртрансгаз» закупатиме газ для виробничо-технологічних потреб невеликими лотами та з прив’язкою до цін на європейському газовому хабі NCG.

    Після скасування попереднього тендеру АМКУ, ПАТ «Укртрансгаз» оголосив тендер на закупівлю 2,18 млрд куб. м блакитного палива для забезпечення виробничо-технологічних та власних потреб, а також для забезпечення балансування. За умовами тендеру закупівля поділена на 10 лотів – по 218 млн куб. м з метою надати можливість участі у конкурсі якомога більшій кількості постачальників. Строк поставки газу згідно з умовами закупівлі – з 1 квітня по 31 грудня 2017 року. Ціна за кожен місяць постачання буде індексуватись за формулою до цін на газ на ліквідному німецькому газовому хабі NCG, що гарантує ринковий рівень цін для Укртрансгазу.

     – Ми підтримуємо рішення Укртрансгазу щодо розділення цієї закупівлі на лоти та використання ринкових механізмів визначення ціни. Це ще один крок до ефективного і конкурентного ринку газу в Україні», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
    У 2016 році приватними газовидобувними компаніями було сумарно видобуто близько 4,2 млрд куб. м палива, але жодна компанія самостійно не видобула необхідні Укртрансгазу обсяги. Приватні імпортери поставили в Україну 2,9 млрд куб. м палива, при чому найбільший з них імпортував близько 1,2 млрд куб. м протягом 2016 року. Подрібнення закупівлі на лоти надасть можливість взяти участь у тендері більшій кількості потенційних продавців газу, зауважили в Укртрансгазі.

    У минулому році для виробничо-технологічних потреб та балансування Укртрансгаз використав 1,7 млрд куб. м палива.

    tribuna.pl.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.