• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Шахта «Степова» зможе відновити видобуток вугілля, але тільки після рішення держкомісії
    Опубликовано: 2017-03-11 14:30:54

    Шахта №10 «Степова» об`єднання «Львіввугілля», де 2 березня стався вибух, може відновити видобуток вугілля за рішенням державної комісії, і таке рішення може бути увалене вже наступного тижня.

    Про це в ефірі одного з телеканалів сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

    «Шахта «Степова» не працює в штатному режимі, але гірничі служби вже передали шахту для підготовки лав та відновлення видобутку, – сказав Синютка. – Для цього (відновлення видобутку) треба рішення комісії. Наступного тижня таке рішення може бути».
    Синютка також нагадав, що наступного тижня в область надійде державна матеріальна допомога сім’ям загиблих та постраждалим в результаті вибуху.

    «З місцевого бюджету ми виділили 1,7 млн грн – по 100 тис. родинам загиблих і по 60 тис. 40 тис. і 20 тис. постраждалим – в залежності від складності травм, – сказав Синютка. – Наразі в лікарнях перебувають 23 гірники. Наступного тижня вони отримають кошти з державного бюджету».

    Нагадаємо, що 2 березня на шахті №10 «Степова» об`єднання держпідприємства «Львіввугілля» стався вибух і обвал гірської породи. Загинули 8 гірників і постраждали більше 20. За попередніми даними, вибух на шахті стався внаслідок займання повітряно-метанової суміші.

    3 березня прем`єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів виділив 500 тис. грн сім`ям шахтарів, які загинули внаслідок вибуху на шахті. Також зазначалося, що загальний обсяг допомоги становитиме близько 5,05 млн грн, які буде виділено з резервного фонду держбюджету Львівській облдержадміністрації.

    dyvys.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.