• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Червоноградські шахтарі під стінами Львівського суду вимагали розблокування рахунків
    Опубликовано: 2017-03-09 14:20:26

    Сьогодні, 9 березня, під стінами Господарського суду Львівської області, що на вулиці Личаківський, 128, відбувся пікет шахтарів міста Червонограда.

    Про це повідомляє репортер ZIK-Стріму Юрій Мартинович.

    Кілька десятків шахтарів із касками та прапорами профспілок зібралися біля суду, де сьогодні розглядалася справа розблокування рахунків державного підприємства «Львіввугілля». Шахтарі касками привертали до себе увагу, стукаючи ними об бруківку, після скандували гасла: «Виконавчій службі – ганьба!», «Слава Шахтарям!».

    Голова регіонального об’єднання незалежної профспілки гірників України міста Червонограда Віталій Оніжук пояснив, що шахтарі сьогодні страйкують через те, що виплати по зарплаті за січень (40%) і лютий (100%), рахунки заблоковані, а це більше 100 мільйоів гривень.

    «Ми досі не отримали зарплати. Тому ми сьогодні тут, під судом, де відбувається слухання між нашим державним підприємством і виконавчою службою. Рахунки заблоковані, бо одна фірма, котрій ми заборгували гроші, подала на нас позов, тому гроші заблоковані. Але є рішення РНБО, є рішення прем’єр-міністра, що рахунки не повинні блокуватися. Ми із Синюткою вчора дві години засідали і домовлялися. Але на даний момент, фактично рахунки не розблоковані. Тому друга зміна 2-гої Червоноградської шахти не вийшла на роботу, а це 400 шахтарів!», – розповів Віталій Оніжук.

    Шахтарі запевняють, що коли рахунки будуть розблоковані, так одразу всі вийдуть на роботу.

    Нагадаємо, що вчора голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що рахунки «Львіввугілля» розблоковані.

     zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.