• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Насалик розповів, яка собівартість видобутку українського вугілля
    Опубликовано: 2017-02-21 21:07:11

    В Україні працює як мінімум 18 шахт, собівартість видобутку вугілля на яких перевищує вартість, закладену в тариф на електроенергію.
    Про це на засідання уряду у вівторок заявив міністр енергетики Ігор Насалик.
    "Ціна, яка закладається в виробництво електроенергії, становить 1730 гривень. На сьогоднішній день газова група вугілля реалізовується по 1730 гривень, але хочу вам сказати, що сьогодні є тільки 4 шахти в Україні (на контрольованій території - Ред.), які вписуються навіть в цю загальну суму", - сказав Насалик.
    При цьому він наголосив, що в Україні працює як мінімум 18 шахт, які добувають вугілля за ціною вище, ніж 1730 гривень.
    Міністр також зазначив, що собівартість видобутку вугілля на шахті "Бужанська" становить 2800 гривень.
    "Тобто сьогодні в нас є шахти, де собівартість 2800 гривень. В тарифі, який затверджено НКРЕ, закладено 1730 гривень. І ви всі розумієте, що ті шахти, які добувають вугілля по 2800, ми з бюджету напряму їм дотуємо цю різницю. А на Роттердамі, за моєю інформацією, ціна сьогодні становить 2829, а не 1730 гривень", - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

    epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.