• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укрпошта офіційно стала публічним акціонерним товариством
    Опубликовано: 2017-02-16 21:04:54

    Рішення про створення ПАТ «Укрпошта» набуває чинності з 1 березня 2017 року.
    Міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав наказ про припинення діяльності УДППЗ «Укрпошта», створення публічного акціонерного товариства «Укрпошта» та затвердив статут компанії в присутності генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського. Про це повідомила прес-служба Укрпошти.

    Як зазначається, 100% акцій ПАТ «Укрпошта» належать державі в особі Міністерства інфраструктури України.

    Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський зазначив, що створення публічного акціонерного товариства дасть додаткові можливості для розвитку компанії.

    Статутний капітал ПАТ складе 6 млрд  518 млн 597 тис грн  за рахунок майна, переданого державою в особі Міністерства інфраструктури України.

    Також буде створена Наглядова рада ПАТ «Укрпошта» у складі 7 членів, 5 з яких становлять незалежні члени (незалежні директори). Кандидати на посаду незалежних членів Наглядової ради обиратимуться через конкурсний відбір.

    Завершенням процедури реорганізації  УДППЗ «Укрпошта» в ПАТ «Укрпошта» стане проведення державної реєстрації компанії.

    Рішення про створення ПАТ «Укрпошта» набуває чинності з 1 березня 2017 року.

    Нагадаємо, на початку липня 2015 року урядовий комітет із питань розвитку інфраструктури і екологічної політики підтримав рішення провести реорганізацію Укрпошти.

    З 1 липня 2016 року обійняв посаду новий директор Укрпошти Ігор Смілянський, призначений урядом у квітні за результатами кадрового конкурсу. Раніше він повідомляв, що корпоратизація держпідприємства буде завершена до серпня 2017 року.

    Як відомо, у 2015 році Укрзалізниця перетворилася з державного на публічне акціонерне товариство.

    tyzhden.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.