• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Торік Польща продала Україні 400 млн куб. м газу
    Опубликовано: 2017-02-15 20:14:58

    В 2016 році польська нафтогазова компанія PGNiG підписала угоду з українською компанією  ERU Traiding, за результатами якої продала в Україну 400 млн куб. м газу. Газ потрапив до промислового споживача.

    Про це повідомив заступник глави  PGNiG Мацей Возьняк, інформує Onet.pl.

    “В 2016 році ми вперше здійснили значний експорт газу: ми продали в Україну майже півмільярда кубометрів газу, а конкретніше понад 400 млн кубометрів”, - заявив Возьняк. Він додав, що газ продано на хороших умовах.

    За словами заступника глави  PGNiG, компанія хоче забезпечувати газом не лише польського споживача, але й активно виходити на регіональний рівень. Возьняк висловив сподівання, що оператор польських газопроводів розширить пропускну здатність газопроводу на польсько-українському кордоні, що дасть можливість експортувати більше газу в Україну. Він додав, що йдеться про газопровід в населеному пункті Германовіце. Завдяки цьому газопроводу на сьогодні можна експортувати в Україну максимально 1,5 млрд куб. м газу. Для розширення пропускної здатності між Україною і Польщею між газорозподільчими станціями Більче-Волиця (Україна) і Германовіце (Польща) планується збудувати новий газопровід протяжністю близько 112 км.

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.