• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ольга Галабала: В Уряді готуються до можливого будівництва «вбивчого» для екології каскаду ГЕС на Дністрі
    Опубликовано: 2017-02-15 16:10:10

    Будівництво ГЕС на Дністрі повністю суперечить українському та європейському екологічному законодавству.
     
    Про це заявила член Ради партії «ВОЛЯ» та голова фракції «ВОЛЯ» в Івано-Франківській облраді Ольга Галабала.
     
    Вона переконана, що заяви Гройсмана щодо будівництва ГЕС на Дністрі виглядають як підготовка до «виправдовування» вбивчого для річки Дністер будівництва каскаду гідроелектростанцій.
     
    «Це повна шизофренія говорити, що будівництво ГЕС на Дністрі буде відповідати європейському екологічному законодавству, якщо це вже йому прямо суперечить! Чи говорити про те, що будуть робити експертизу, якщо будівництво апріорі є неможливим!», - обурилась Галабала.
     
    Вона зауважила, що лише місцеві громади можуть стати на заваді планам Уряду по знищенню річки Дністер. Адже згідно ст. 10 Закону України “Про електроенергетику» саме територіальна громада має погоджувати питання розміщення на підпорядкованій їй території об'єктів електроенергетики, виходячи з інтересів мешканців.
     
    «Тому зараз робота нашої команди буде зосереджена саме на спілкуванні з місцевими радами, громадами», - заявила Галабала.
     
    Вона нагадала, що, незважаючи на заборону будівництва ГЕС на Дністрі, за яку проголосувала Івано-Франківська облрада за ініціативою «ВОЛІ» та висновок Мінекології про порушення законодавства, 8 грудня 2016 року було оголошено про старт тендеру на виконання цих робіт.
     
    «Ми думали, що знищення річки Дністер та НПП “Дністровський каньйон” вдалося зупинити. Але 8 грудня 2016 року як «сніг на голову» оголошується тендер на виконання проектувальних робіт. Після того, як громадськість обурилася, тендер скасували. А зараз схоже, що готують гарну основу для того, аби запустити будівництво», - підкреслила Галабала.
     
    Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп на спільному з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом на брифінгу в Києві 13 лютого заявив, що Україна та Молдова створять спільну комісію для аналізу екологічних ризиків будівництва гідроелектростанцій (ГЕС) на Дністрі.
     
    Прем'єр-міністр України Володимир Гройсманпісля зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом заявив, що Україна готова відновити постачання електроенергії до Молдови.

    firtka.if.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.