• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кольорові метали у вівторок продовжують дорожчати на статистиці з КНР
    Опубликовано: 2017-02-15 12:05:49

    Кольорові метали продовжують дорожчати на статистиці з Китаю, а також через скорочення видобутку низкою компаній.

    Вартість цинку збільшилася на 1,2% – до $2949 за тонну, в той час як мідь подорожчала на 0,8% – до $6154,5 за тонну. Підвищення мідних котирувань триває треті торги поспіль, цинк торгується біля максимуму за дев’ять років.

    Алюміній додав у ціні 1,9%, перевершивши позначку в $1900 за тонну вперше з травня 2015 року, відзначає агентство Bloomberg.

    Підвищення цін виробників (індекс PPI) в Китаї в січні було найзначнішим з серпня 2011 року і склало 6,9% в річному вираженні. Експерти в середньому очікували менш істотного зростання – на 6,5%.

    “Ми бачимо відновлення “бичачої” тенденції з боку китайських інвесторів в метали”, – відзначає аналітик Standard Chartered Plc Ніколас Сноудон. На його думку, вони купують в очікуванні зростання цін.

    Крім того, два найбільші мідні рудники світу – Escondida в Чилі і Grasberg в Індонезії – можуть до кінця поточного тижня припинити роботу.

    news.finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.