• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Укрцукор» підтримує рішення МЕРТ щодо відміни мінімальних цін на соціально значущі товари
    Опубликовано: 2017-02-09 19:32:10

    Мінекономрозвитку визнало успішним пілотний проект по скасуванню державного регулювання цін на соціально значущі продукти та має намір запропонувати Кабміну остаточно відмінити дані норми.
    «Укрцукор» неодноразово заявляв, що втручання держави в питання ціноутворення не є ефективним методом регулювання:

    «Ми однозначно підтримуємо таке прогресивне рішення Мінекономіки, адже такі «мінімальні ціни» ніколи не впливали і не будуть впливати на ринок. Держава, в принципі, не повинна втручатись в питання ціноутворення. Якщо ми говоримо про захист соціально незахищеного населення, то слід розділити світовий досвід впровадження соціальних карток, за якими діє спеціальна ціна для конкретної групи людей. Діюча в Україні система граничного обсягу надбавок на певні категорії продуктів – це чистої води популізм, який вигідний лиш політикам в період передвиборчої кампанії. Бізнес не працюватиме собі в збиток, тому не треба перекладати проблеми держави на плечі бізнесу», -  прокоментував Андрій Дикун, голова НАЦУ «Укрцукор».

    Цукровиробники також стверджують, що таке держрегулювання є застарілим та непотрібним механізмом і не варто боятись, що так звані «соціальні продукти» зникнуть взагалі:

    «Умови диктує ринок і ми, як виробники, не можемо ставити такі ціни, які споживач не в змозі осилити. Цьогорічна собівартість виробництва цукру складає понад 10 тис. грн. за 1 тонну без ПДВ, адже досить дорогі ресурси, паливо, логістика та найбільшу ціну має сировина, тому та ціна, що є сьогодні більш ніж прийнятна», - коментує Володимир Палієнко, генеральний директор ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані».

    ukrsugar.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.