• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Грановський пояснив, чому провалилась приватизація Одеського припортового
    Опубликовано: 2017-02-03 19:05:28

    За словами нардепа загальні тенденції у хімічній галузі негативні, завод нерентабельний

    Депутат від БПП Олександр Грановський в інтерв’ю «Главкому» розповів, чому приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ), до якого прив’язують, зокрема, Грановського, було зірвано і прийнято рішення щодо здачі його в оренду. Сам нардеп просить передусім  підходити до цього питання «без емоцій».

    Одеський припортовий завод Кабмін погодив реструктуризацію боргів ОПЗ перед «Нафтогазом»
    «Зрив приватизації – це відсутність учасників конкурсу. Тобто влада, по-вашому, всіх обдзвонила і дуже попросила не брати участь у конкурсі? З місцевими «олігархами» влада ще може домовитись, як кажуть журналісти, але ж є ще й іноземні учасники, які не брали участь зі зрозумілих причин. Економічна ситуація непроста, є борг Фірташу, не вирішений у судах конфлікт із Коломойським у вигляді «Нортіми». До того ж, наскільки я знаю від учасників ринку, загальні тенденції у хімічній галузі негативні, завод нерентабельний», - заявив Грановський..

    Нардеп додав, що знайти об’єктивну причину, згідно з якою інвестор повинен заплатити значну суму, залишившись сам на сам із Фірташем і Коломойським, не так просто.

    «Але проблема Фірташа і Коломойського теж вирішується. У заводу є сьогоднішня ціна, що складається з кешу, який інвестор готовий заплатити державі, плюс забезпечити виплату боргу Фірташу. Питання Коломойського і «Нортіми», як мені здається, не має підґрунтя щодо матеріальних позовів. Просто цей завод сьогодні не становить такий інтерес, як раніше», - зазначив парламентар.

    До того ж,  вважає Грановський, якби учасники були і їм не дали купити, звісно, з’явилося б право казати, що влада саботувала продаж підприємства. «Але їх не було», -  наголосив він.

    glavcom.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.