• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українські ФОПи мають податкову заборгованість у розмірі понад 3,5 млрд гривень
    Опубликовано: 2017-02-02 23:03:09

    Найбільше боржників зафіксовано на Київщині, а от Полтавська область у борговому рейтингу розмістилася майже посередині.

    Ресурс ОpenDataBot, котрий моніторить реєстраційні дані українських компаній, склав всеукраїнський рейтинг ФОПів-боржників. За попередніми даними, понад 600 тисяч фізичних осіб-підприємців мають податкові борги на суму понад 3,5 млрд гривень: 1,5 млрд недоотримала загальнодержавна казна, а 2 млрд грн – місцеві бюджети.

    Виявилося, що найбільша кількість боржників спостерігається у Київській області. У відповідному рейтингу Київщину наздоганяють Донецька, Луганська та Дніпропетровська області. Полтавщина серед загальної кількості областей посіла 17 місце. Згідно з відомостями, у Полтавській області 13 тис 339 ФОПів не сплатили понад 76 млн гривень податків.

    Крім кількості боржників-ФОПів та об’ємів податкових боргів повідомляється й про найпроблемніші галузі, підприємці яких не можуть або не хочуть сплачувати податки. Наприклад, у підприємницькій сфері роздрібної торгівлі, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами, серед загальної кількості ФОПів 28% мають борги. А от у галузі складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту не заплатили податків 44% від усіх підприємців, задіяних у відповідній сфері.

     У свою чергу найменше боржників серед ІТ-підприємців, адже лише 6% від зареєстрованих в цій галузі не заплатили податки.

    Нагадаємо, що у 2017 році змінилися умови стягнення податків з ФОПів. До змін у Податковому кодексі, ФОПи платили податки лише тоді, коли реально отримували доходи. Після відповідних змін так звані «сплячі» ФОПи повинні, незалежно від того, отримав підприємець прибуток чи ні, платити єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн. Такі законодавчі зміни призвели до масового закриття ФОПів – за попередніми даними в Україні припинили діяльність понад 120 тис фізичних осіб-підприємців.

    energolife.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.