• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Садового, Кабмін та «Львівгаз» покликали до суду
    Опубликовано: 2017-01-30 20:28:24

    27 січня в Шевченківському суді Львова розпочато слухання справи щодо незаконності умов договору з газопостачання, які вимагає укладати зі споживачами блакитного палива ПАТ «Львівгаз».

    Позов до цього монополіста та Кабінету Міністрів України подав мешканець Львова Валерій Канишин, до якого приєдналися представники правозахисних громадських організацій «Платформа вільних людей» (Любомир Пелех), «Вартові закону України» (Мирон Босняк), «Західно-український комітет сприяння боротьбі з корупцією та організованою злочинністю» (Сергій Гончарук) та інші громадські активісти.
    Несправедливі умови договору, на переконання позивачів, суперечать ЗУ «Про захист прав споживачів». Наприклад, одним з пунктів цього типового договору, зобов’язано споживача у разі заміні газової плити чи то водогрійної газової колонки надавати постачальнику низку документів, які раніше були не потрібні при установці вищезазначених побутових приладів.
    Також, згідно з умовами угоди, роботи мають проводити виключно працівники «Львівгазу». За установку та папери треба заплатити чималі кошти, а деякі документи інколи просто неможливо отримати.
    Все це в цілому створює не тільки складності для громадян, а й слугує підґрунтям для вимагання хабарів, зазначив в поясненні суду Валерій Канишин.
    Слід зазначити, що позов Валерія Канишина з цих підстав вже був розглянутий та задоволений районним та апеляційним судами, однак Вищий спеціалізований суд повернув матеріали на новий розгляд у зв’язку з тим, що, на думку касаційної інстанції, були не повно з’ясовані всі обставини справи.
    Відтак, На судовому засіданні 27 січня Валерій Канишин заявив клопотання про залучення як відповідача міського голову Андрія Садового. Згідно із ЗУ «Про органи місцевого самоврядування» міський голова міста за даних обставин повинен відповідати за порушення прав мешканців на території, яка перебуває під його юрисдикцією – наголосив скаржник.
    Представники Кабміну та ПАТ «Львівгазу» заперечили проти участі міського голови у процесі як відповідача, однак суд під головуванням В. І. Кавацюка клопотання визнав обґрунтованим та постановив: «Відкрити провадження в частині вимог Канишина Валерія Івановича до міського голови Львова Садового Андрія Івановича”.

    galinfo.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.