• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна нарешті отримала шанс стати енергонезалежною державою, – Зубко
    Опубликовано: 2017-01-20 20:23:55

    Протягом двадцяти п’яти років за дешевий газ Україна платила високу політичну ціну. І тільки зараз ми отримали можливість стати енергонезалежними. Тож держава активно підтримує програми тепломодернізації, адже це значно дешевше, ніж щороку витрачати десятки мільярдів на оплату субсидій.

    Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) висловив віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

    Чи не вперше Україна нарешті має шанс стати енергонезалежною. У нас починають діяти програми тепломодернізації, а держава підтримує перехід громадян на альтернативні джерела енергії.

    «Уже другий рік поспіль ми не купуємо російський газ. Та це не означає, що він нам взагалі не потрібен. В Україні існує програма переходу на альтернативні джерела енергії. Наприклад, держава, окрім компенсації за утеплення будинків, відшкодовує і частину витрат на придбання негазових котлів», – зазначив Зубко.

    Адже, перебуваючи протягом двадцяти п’яти років на газовій голці, Україна платила дуже високу політичну ціну.

    «Коли нам розказували, що газ буде дешевий, адже ми постійно залежатимемо від «старшого брата», тож не потрібно докладати якихось зусиль для тепломодернізації, будь-який фонд одразу ставав приреченим. Адже для цього навіть не було економічних підстав», – наголосив міністр.

    Зараз же усе змінилося. Для України почали діяти ринкові ціни на купівлю газу. Тож найкраще буде не шкодувати коштів на модернізацію, адже у підсумку це вийде дешевше, ніж щорічно витрачати десятки мільярдів на субсидії.

    «Ми отримали високу ціну на газ, тож стало зрозумілим, що потрібно вкладати гроші, аби кожного року не віддавати на субсидії 47 мільярдів гривень. Тоді, як на енергоефективінсть коштими витратимо лише лодин раз. Таким чином ми зможемо економити в подальшому», – підкреслив Геннадій Зубко.

     zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.