• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Думка експертів: Скільки коштуватиме бензин в 2017 році?
    Опубликовано: 2017-01-17 20:03:45

    У 2017 року вартість бензину в Україні в середньому складе 25-26 гривень. Таку думку висловили експерти паливного ринку.

    Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на cardiagram

    Так, за даними директора «Консалтингової групи А-95» Сергія Куюна, середня ціна літра бензину в цьому році складе близько $0,9. Дизельне ж паливо навряд чи вийде за рамки $0,8 за літр.

    «Якщо узагальнити думки аналітиків світового енергетичного ринку, то виходу цін на нафту за межі $60 за барель ніхто особливо не чекає. Це дозволяє стверджувати, що середня вартість літра бензину і дизпалива не вийде за межі $0,9 і $0,8 відповідно», — пояснив свою позицію Куюн.

    З урахуванням реального курсу долара сьогодні – близько 28,5 гривень – ціна літра бензину складе 25,65 гривень. А дизельне паливо подорожчає до 22,8 літрів за літр. Якщо ж долар продовжить і далі зростати, то цінники на стелах АЗС теж полізуть слідом.

    Допускає подорожчання бензину до 25 гривень і аналітик UPECO Олександр Сіренко.

    «За умови збереження діапазону цін на нафту в районі $40-50 за барель, як це прогнозують найбільші нафтові компанії, а також сталих курсах валют і податкової складової в 2017 році, варто очікувати ціни бензину до 25 грн за літр», — відзначає Сіренко.

    Відзначимо, що мова йде про середню ціну. Ціни на брендових заправках, таких як ОККО, WOG, Shell, Socar, вже зараз перевищили 25 гривень за літр. І в цьому році можуть вирости ще – до 27-28 гривень за літр.

    infokava.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.