• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Енергоатом» купив німецьких запчастин на 4 мільйони, які по дорозі від митниці подорожчали втричі
    Опубликовано: 2017-01-11 15:05:28

    ДП «НАЕК «Енергоатом» 3 січня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Торгівельно-Комерційна Фірма «Атоменерго» на постачання запчастин до насосів для Южно-Української АЕС на 3,97 млн грн. Про це повідомляється в «Прозорро».
    Замовлено запчастини для насосів марки HDP-162 німецького виробника «Hammelmann». Деякі з придбаних товарів значно перевищують їх вартість, заявлену на митниці.
    За даними джерела «Наших грошей» у Державній фіскальній службі, фірма «Атоменерго» у травні 2016 року ввезла через ужгородську митницю шість шлангів високого тиску DN12 (артикул 04.04599.0668) на суму 125 тис грн.
    Таку ж кількість таких само шлангів «Атоменерго» продало «Енергоатому» на тендері вже втричі дорожче – за 362 тис грн. (на скріншоті вартість вказана без ПДВ, який враховано у загальній ціні закупівлі).
    При цьому «Атоменерго» задекларувало на митниці, що ті шланги були придбані не у німецького виробника, а словацької компанії «T-Trans Pribenik s.r.o.», яка займається залізничними перевезеннями. На сайті «Hammelmann« ціни на запчастини на їхні насоси не вказані.
    ТОВ «Торгівельно-Комерційна Фірма «Атоменерго» зареєстровано у Дніпрі, засновниками є Андрій і Віктор Штопенки.
    Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Комета-СДЕ», також зареєстроване у Дніпрі на Ларису і Дмитра Чуєшових. Жоден з учасників тендеру не зробив жодного кроку по зниженню ціни.
    За даними джерела у ДФС, у 2015 році поставка запчастин від «Hammelmann» в Україну йшла через ТОВ «Атомпоставка» тих самих Штопенків.
    З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році, було опубліковано дані про підряди «Атомпоставки» на 136,65 млн грн.

    nashigroshi.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.