• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Укртрансгаз» проводить енергоаудит за допомогою дронів з тепловізорами
    Опубликовано: 2017-01-09 19:00:58

    ПАТ «Укртрансгаз» провів тестовий енергоаудит об’єктів компресорної станції за допомогою безпілотного літального апарату оснащеного тепловізором.
    Нові технології оператор вітчизняної газотранспортної системи використовує в рамках реалізації програми енергозбереження, передає джерело.
    Як зазначає президент ПАТ«Укртрансгаз» Ігор Прокопів, безпілотні літальні апарати дозволять підвищити ефективність проведення енергоаудиту промислових об’єктів, який сьогодні виконується структурними підрозділами за допомогою ручних тепловізорів.
    «Газовики переважно завжди вимірюють газ в кубах, а такі вимiри не прив’язані до реальності, до грошей, - пояснює він. – Сьогодні вартість газу, один куб якого коштує 7 гривень, а 100 тис. кубів - 700 тисяч гривень відповідно, змусила нас провести повну інвентаризацію кожного метра, який ми опалюємо та освітлюємо, а також переглянути витрати, які йдуть на фонд оплати праці, матеріальне забезпечення, та посилити лімітну дисципліну».
    В рамках програми енергозбереження, у 2016 році «Укртрансгаз» встановив у виробничих приміщення нові металопластикові вікна та енергоощадні освітлювальні прилади, замінив 400 котлів на газорозподільних станціях, які забезпечують мінімальне споживання природного газу.
    За 11 місяців 2016 року оператору вітчизняної газотранспортної системи вдалось зекономити природного газу на понад 200 мільйонів гривень завдяки використанню електроприводних газоперекачувальних агрегатів на компресорних станціях.
    У 2017 році ПАТ«Укртрансгаз» обіцяє посилити політику енергозбереження.

    zhytlo.in.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.