• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Сумській області визначили механізм підтримки органічних виробників до 2020 р.
    Опубликовано: 2017-01-09 18:30:45

    В обласній програмі розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 р. прописаний механізм підтримки суб’єктів господарювання, які зайняті в органічному виробництві.

    Про це розповів тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора, повідомляє прес-служба ОДА.
    За його словами, з обласного бюджету пропонується відшкодування 50% витрат, пов’язаних з отриманням сертифікату на виробництво органічної продукції, але не більше 15 тис. грн. на рік для одного підприємства.
    Нагадаємо, що розвиток органічного виробництва є пріоритетним в програмі «3 + 5» Міністерства аграрної політики та продовольства України, запропонованої Тарасом Кутовим. Крім того, нещодавно Кабінет міністрів України підтримав закон «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», винесений на його розгляд Мінагропродом.
    Відзначається, що загальний бюджет програми підтримки органічних сільгоспвиробників становить 650 тис. грн.
    Микола Подопригора зазначив, що з боку підприємців на сьогоднішній день не спостерігається високої активності звернень для отримання відшкодування.+

    «Це реальна і ефективна модель, яка діє і має дати позитивні результати. Якщо буде зацікавленість підприємців виробників органічної продукції, ми будемо розглядати можливість збільшення фінансування на сертифікацію. Тому наше спільне завдання — перевести розвиток органічного землеробства в практичну площину », — підсумував він.

    sts.sumy.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.