• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Ми добились прийняття Закону, який повинен забезпечити розвиток деревообробної галузі», – Юрій Соловей
    Опубликовано: 2017-01-09 15:04:03

    В останні роки в Україні спостерігається стійка тенденція до скорочення об'ємів виробництва продукції деревообробки, а натомість значно збільшується експорт необробленої деревини. Тому народний депутат Юрій Соловей добився внесення змін до Податкового Кодексу України у частині звільнення від мита деревообробного обладнання та відтермінування від сплати ПДВ на 36 місяців.Так, якщо в 2013 році експортовано 1 324 тис.м3 необробленої деревини, то надходження до бюджетів всіх рівнів від цього склали близько 19 млн. грн. При виготовленні з цієї кількості техсировини деревинностружкових плит сума надходжень до бюджету слала б близько 169 млн. грн. грн., а при виготовленні меблів – 593 млн. грн.

    Тож, відповідно до розрахунків, виробництво меблів з деревинностружкових плит в 40 разів ефективніше (через надходження податків та зборів до бюджету), ніж просто експорт необробленої техсировини, –  пишуть Версії.

    Саме тому, одним з пріоритетних завдань для країни, як зазначає нардеп Юрій Соловей, є створення сприятливих умов для швидкого та збалансованого розвитку деревообробного комплексу України з метою комплексної та глибокої переробки заготовленої деревини.

     «Нам вдалося прийняти законопроект, який звільняє повністю від мита все деревообробне обладнання, яке приходить із-за кордону в Україну. А також дозволяє не сплачувати протягом 36 місяців податок на додану вартість у випадку імпорту цього обладнання для використання цього обладнання у виробничих цілях. Цей законопроект, який вводить додаткові податкові і митні стимули, за моїми оцінками, дозволить створити понад 500 нових робочих місць в сфері деревообробки», – підкреслив Юрій Соловей.

    Обранець переконує, що в результаті, деревообробна промисловість вже показала приріст +15%, а паперова промисловість – +2%. Крім того, імпорт верстатів для обробки дерева збільшився у 3,5 рази, що свідчить про довіру інвесторів та є наочним випереджувальним індикатором майбутнього зростання обсягів виробництва та експорту галузі, створення нових робочих місць та додаткових надходжень до бюджетів всіх рівнів.

    versii.if.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.