• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Настанови Євросоюзу з питань експорту до країн ЄС
    Опубликовано: 2016-11-30 10:00:00

    Проект Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю харчових продуктів в Україні» презентував європейське законодавство у сфері санітарних і фітосанітарних заходів та настанови з питань експорту до ЄС. У заході взяв участь голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, повідомляє прес-служба відомства.

    Настанови, призначені для компетентних органів та операторів ринку, стосуються правил ЄС щодо імпорту та транзиту живих тварин і продуктів тваринного походження з третіх країн, а також основних питань, пов’язаних із вимогами до імпорту, новими правилами гігієни та заходами офіційного контролю харчових продуктів.

    «Угода про Асоціацію між Україною та ЄС з її Поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі відкриває для українських виробників нові можливості, проте і нові виклики перед ними постають також. Діяльність нашого Проекту направлена на те, щоб допомогти і новоствореному контролюючому органу – Державній службі Україні з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, і виробникам адаптуватися до вимог нового, гармонізованого з європейським харчового законодавства. Так, після 1,5-річної навчальної програми для державних інспекторів Держпродспоживслужби, влітку цього року ми провели серію семінарів для операторів ринку харчових продуктів у всіх областях України, а нещодавно разом із спеціалістами Мінагрополітики започаткували проведення вебінарів. Сьогодні ми презентували європейське законодавство у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та настанови, які, сподіваюсь, стануть корисними як і для контролюючого органу, так і для тих операторів ринку, які хочуть експортувати на європейський ринок», - зазначив керівник проекту ЄС Тоні Віл.

    У свою чергу голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив на важливості розробки таких настанов, які по суті є імплікацією європейських практик в Україні. «У нашому розумінні адаптація законодавства – це лише половина того, що нам потрібно зробити. Інша половина – це кропітка робота щодо роз’яснення цих норм для всіх учасників ринку. І в цій частині складно переоцінити розроблені настанови. На моє переконання, зазначені документи повинні бути настільною книгою як для операторів ринку харчової продукції, так і для Держпродспоживслужби загалом», - підкреслив Володимир Лапа.

    За його словами, робота з адаптації українського законодавства до європейського буде продовжуватися, у тому числі при підтримці європейський партнерів. «У цій частині ми уже більш впевнено дивимося в майбутнє щодо спільних зусиль нашої держави і Європейського Союзу у побудові європейського харчового сектору в Україні», - підсумував Голова Держпродспоживслужби.

    Довідка: Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні. Проект розпочав свою діяльність у березні 2014 р. Основною метою діяльності Проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС. 

    infoindustria.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.