• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна розширюватиме торговельно-економічні відносини зі США в аграрному секторі
    Опубликовано: 2016-10-07 16:00:00

    Обсяги  двосторонньої торгівлі між США та Україною на сьогодні мають великий потенціал до збільшення. А спільні проекти співпраці мають стати більш фокусними та ефективними. Про це заявила заступник міністра АПК з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час шостого засідання українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій у Вашингтоні.

    Темами для обговорення в галузі сільського господарства під час засідання ради були співпраця України та США в рамках СОТ та деякі питання двостороннього доступу на ринки країн продукції тваринництва.

    Окрім того, питання санітарно та фітосанітарного регулювання (SPS) та нетарифних бар’єрів в аграрній торгівлі (TBT) були обговорені між представниками США та членами української делегації.

    Керівник Держпродспоживслужби Володимир Лапа проінформував американську сторону про розширення даної служби та роботу, яку вона проводить з метою наближення українського законодавства в галузі контролю якості та безпечності продуктів харчування до вимог ЄС в рамках імплементації Угоди про ПВЗВТ між ЄС та Україною.

    «Мінагрополітики України зацікавлене у спрощенні доступу деяких українських сільськогосподарських товарів на ринок Сполучених Штатів. Також у розширенні номенклатури українського сільськогосподарського експорту та подальшому розвитку двостороннього співробітництва між країнами», - повідомила заступник міністра АПК з питань євроінтеграції.

    Українська та американська сторони обмінялись інформацією щодо системи нотифікацій нових регулятивних актів в галузі сільського господарства в рамках СОТ. Також було домовлено про більш активний обмін досвідом у даній галузі. Цікавим є досвід функціонування повноцінної веб-платформи щодо SPS/TBT для американських виробників, а також ефективна електронна система повідомлення про нові нотифікації в рамках СОТ для національного виробника. «Впровадження такої системи для українських експортерів за підтримки наших американських колег дало б можливість українським компаніям працювати на міжнародних ринках більш ефективно», - наголосила під час зустрічі Ольга Трофімцева.

    Довідка: За результатами 7-ми місяців 2016 року товарообіг між Україною та США збільшився на 6,3% (на 7,6 млн дол. США) порівняно з аналогічним періодом минулого року за рахунок зростання обсягів імпорту і склав 127,5 млн дол. США. Сальдо торгівлі залишається негативним: – 85,9 млн дол. США. У звітному періоді експортовано української сільськогосподарської продукції до США на суму 20,8 млн дол. США (на 22,7% або на 6,1 млн дол. США менше, ніж за результатами 7-ми місяців 2015 року).

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.