• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС пропонує збільшити квоти на експорт української агропродукції
    Опубликовано: 2016-09-30 18:00:00

    Європейська комісія висловила готовність збільшити квоти для експорту деяких видів української сільськогосподарської продукції на європейський ринок. Про це під час брифінгу повідомила комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

    Запропоновано експортувати в ЄС на кращих умовах ячмінь (350 тис. тонн на рік), пшеницю (100 тис. тонн на рік), кукурудзу (650 тис. тонн на рік), овес (4 тис. тонн на рік) та інші зернові.

    Пропозиція також передбачає збільшення на 50% безмитного експорту в ЄС помідорів, підданих обробці (5 тис. тонн на рік). Крім того, розширюються квоти на експорт українського натурального меду (3 тис. тонн на рік).

    "Ми уже зараз бачимо позитивні результати використання угоди про всеохоплюючу торгівлю, але хотіли б покращити її ефективність. Я приїхала в Україну з хорошими новинами: Єврокомісія прийняла рішення, щоб надати додатковий доступ до ринку ЄС на додаток до того, що є в угоді про ЗВТ. Це розширення ряду основних позицій в сфері сільського господарства — ячмінь, овес, пшениця, кукурудза",- сказала Сесілія Мальмстрьом.

    «Прогрес очевидний. Українська економіка зростає, зростає і експорт до ЄС. І в міру нашої спільної роботи, я хочу запевнити наших українських партнерів, що вони можуть розраховувати на допомогу ЄС», - зазначила Сесілія Мальмстрьом.

    Вона також повідомила, що квоти будуть збільшені терміном на три роки. Однак це рішення в комплексі має затвердити Європарламент, а також держави-члени ЄС.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.