• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МЕРТ прогнозує зниження виробництва сільгосппродукції в 2016 році
    Опубликовано: 2016-09-27 14:00:00

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зниження валового виробництва сільгосппродукції в Україні в 2016 р на 0,2% (+/- 0,3 процентних пункту) в порівнянні з 2015 р, в умовах позитивної динаміки в рослинництві і негативної - в тваринництві. Про  повідомила прес-служба МЕРТ.

    За даними міністерства, за підсумками 2016 року динаміка в сільському господарстві буде формуватися за рахунок позитивної ситуації в рослинництві через збільшення площ сівби ярих культур (зернових - на 4,8%, цукрових буряків - на 22,4% і соняшнику - на 18,9%), що буде нівельовано негативною динамікою в тваринництві через високу затратність виробництва і діючих умов спецрежиму сплати ПДВ, незважаючи на незначне відновлення внутрішнього споживчого попиту.

    В серпні цього року обсяг виробництва в сільському господарстві знизився на 0,9% в порівнянні з ростом на 1,2% в липні.

    Також наголошується, що в січні-серпні 2016 року сільське господарство продемонструвало уповільнення зростання до 0,1% у порівнянні з показником за аналогічний період минулого року проти 0,5% в січні-липні поточного року.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.