• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Що купляє і продає Україна
    Опубликовано: 2016-08-22 14:00:00

    Продаємо сировину, а купуємо готові продукти - так виглядає міжнародна торгівля з Україною. Якщо звузити аналітику до аграрного сектора, то виходить, що ми продаємо сировину, а потім купуємо його ж - тільки в менших кількостях.

    У 2015 році більшість регіонів України продавали за кордон зернові. Логічно - Україна знаходиться на третьому місці в світі по експорту зернових, і це якщо вважати ЄС як країну, а якщо розділити його на окремі держави - то і зовсім на другому. 

    При цьому найбільше доходу отримав Київ - $ 3,06 млрд, і Миколаївська область - $ 0,7 млрд. Інші продукти, які не зернові, продають в основному західні області.

    А імпортували - рибу і раків. Хоча популярними також були і інші продукти харчування: ті ж зернові, плоди та горіхи, м'ясо. Та й різноманітності в імпорті більше.

    Площі українських орних земель такі ж, як вся територія деяких країн. А виробленими продуктами вийшло б нагодувати сотні мільйонів голодуючих в Азії і напоїти мільярди дітей. Але це не означає, що наша країна дозволить собі відмовитися від імпорту аграрної продукції. 

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.