• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Росія і Туреччина побудують газопровід в обхід України
    Опубликовано: 2016-07-30 10:00:00

    Раніше газопровід планувалося прокласти по дну Чорного моря, а на сушу він повинен вийти у районі населеного пункту Кийикёй, де мали намір побудувати газовий хаб, через який російський газ міг прямувати далі до Європи. Потужність проекту з початкових 32 мільярдів згодом повинна була вирости до 63-64 мільярдів кубометрів газу і дозволила б Росії "позбутися залежності від українських трубопроводів". Проте 26 листопада 2015 було оголошено, що у зв'язку зі знищенням російського Су-24 турецькими ВПС Росія припиняє роботу над низкою проектів інвестиційних і торгових угод з Туреччиною, в тому числі по «Турецькому потоку».

    Сьогодні ж російсько-турецькі відносини покращилися настільки, що сторони повернулися до обговорення проекту газової труби «Турецький потік». Мова вже йде про будівництво двох ниток. Друга нитка - це для європейських споживачів, споживачів південно-західних європейських країн, яка також може бути прокладена по дну Чорного моря і через територію Туреччини. Кінцевий імпульс по "Турецькому потоку" буде дано на зустрічі глав держав РФ і Туреччини 9 серпня в Санкт-Петербурзі.

    7dniv.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.