• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна поглибить співпрацю із США у сферах продовольчої безпеки та сертифікації
    Опубликовано: 2016-06-09 16:00:00

    У результаті поглиблення співпраці України та Офісу торгівельного представника США, українські фермери матимуть можливість отримати прямий доступ до найбільшого ринку світу. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з заступником Торговельного представника США Елізабет Хефнер та представниками Посольства США в Україні.

    «Для нас важлива співпраця з Офісом торгівельного представника США як на двосторонньому рівні, так і в рамках СОТ, зокрема у питаннях зменшення технічних бар’єрів у торгівлі сільськогосподарською продукцією, санітарно та фіто-санітарних заходів та сертифікації продукції», – зазначив Тарас Кутовий і наголосив, що «одним із пріоритетних напрямків є розвиток продовольчої безпеки та гармонізація українських стандартів із стандартами ЄС».

    Зі свого боку, заступник Торговельного представника США Елізабет Хефнер відзначила успіх України у розвитку сільського господарства. Вона підкреслила, що розроблена міністерством стратегія «3+5» є надзвичайно актуальною сьогодні.

    Зокрема Елізабет Хефнер зазначила, що озвучені плани в реформуванні галузі є важливим підґрунтям для покращення бізнес середовища в АПК та сприятимуть залученню інвестицій у такі галузі, як переробна та у виробництво продукції з більшою доданою вартістю.

    Під час зустрічі обидві сторони також відзначили важливість діяльності українсько-американської Ділової Ради з питань торгівлі та інвестицій та українсько-американської експертної групи з питань торгівлі, останнє засідання якої відбулося напередодні зустрічі.

    Нагадаємо, нова команда міністерства розробила концепцію «3+5», яка передбачає конкретні шляхи реформування галузі. Вона включає 3 стратегічно важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, оптимізація роботи держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі – і 5 напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.