• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Латвія домовилися про реалізацію низки проектів в агросфері
    Опубликовано: 2016-05-30 14:00:00

    Україна та Латвія спільно реалізовуватимуть низку проектів в аграрній сфері. Така співпраця сприятиме обміну досвіду у сфері лісового господарства, аквакультури та безпеки продуктів, а також допоможе Україні запровадити інноваційні технології виробництва у сільській місцевості. Про це йшлося під час зустрічі Надзвичайного та повноважного посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса з Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим, повідомили AgroNews в прес-службі Мінагрополітики в понеділок.

    Українська та латвійська сторони обговорили вже діючий пілотний проект у Чернігівській області для впровадження інновацій у сільському господарстві і домовилися про продовження передачі досвіду Латвії у сферах лісового господарства та аквакультури. Крім того, партнери домовилися про обмін досвідом у сфері безпеки харчових продуктів.

    Як зазначив Міністр Тарас Кутовий, безпека харчових продуктів є одним із пріоритетних напрямків стратегії розвитку АПК «3+5», серед яких також розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій та зрошення.

    «Мета стратегії розвитку АПК «3+5» – сильна процвітаюча галузь. А це – розвиток сільських територій, створення нових робочих місць, підвищення зарплатні та відрахувань до бюджету», - наголосив Тарас Кутовий.

    Він додав, що розроблена командою Мінагрополітики стратегія «3+5» дозволить максимально розкрити потенціал агропромислового комплексу України і вивести його на європейський рівень.

    На завершення зустрічі сторони домовилися продовжити діалог за два тижні під час Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016», що відбудеться у Києві з 8 по 11 червня.

    Нагадаємо, нова команда міністерства розробила концепцію розвитку АПК «3+5», яка передбачає конкретні шляхи реформування галузі. Вона включає 3 стратегічно важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі – і 5 напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.