• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іран готовий взяти участь у приватизації українських держпідприємств АПК
    Опубликовано: 2016-05-25 14:00:00

    Іранський бізнес зацікавлений інвестувати в Україну, зокрема, й в галузь АПК. Про це йшлося на зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з Надзвичайним та Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Й.В. паном Мохамадом Бехешті-Монфаредом, повідомили в прес-службі Мінагрополітики.

    Говорячи про поточний стан співпраці країн у аграрній галузі, Тарас Кутовий повідомив, що Україна та Іран мають досить успішну історію співробітництва. «За 2015 рік Іран увійшов в ТОП-10 країн за обсягами експорту української продукції АПК. За 3 місяці 2016 року – займає 8-ме  місце. Переконаний, що наша співпраця може бути більш плідною», - наголосив Міністр.

    Розповідаючи про розроблену концепцію розвитку галузі «3+5», Тарас Кутовий зазначив: «Ми б хотіли бути лідерами не тільки за обсягом виробництва продукції, але і лідерами з виробництва продукції з доданою вартістю». На думку міністра, цей сегмент розвиватиметься із розвитком малого і середнього бізнесу. Тому одним із пріоритетів міністерства є забезпечення прямої державної підтримки саме таким аграріям. «Двома іншими пріоритетами є завершення земельної реформи та розвиток державних підприємств і їх приватизація», - додав Міністр.

    Іранська сторона підтримала програму реформ міністерства та висловила зацікавленість у розвитку малого фермерства і органічного виробництва. «Наразі ми активно купляємо в України молочні продукти, вершкове масло, борошно. Україна – це центр світової спільноти з якісною продукцією органічного походження, яке необхідно надалі розвивати», - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Й.В. пан Мохамад Бехешті-Монфаред.

    Також пан Посол зазначив, що поділяє позицію Міністерства щодо приватизації держпідприємств як ефективного методу боротьби з корупцією, і повідомив про зацікавленість іранського бізнесу брати участь у цьому процесі. «Я вже давно отримую запити від наших бізнесменів щодо потенційних об’єктів на приватизацію. Вони говорять, що готові вивчати наявні можливості і брати участь у приватизації українських державних підприємств, які їм цікаві», - сказав він.

    Наприкінці зустрічі Тарас Кутовий повідомив про готовність здійснити візит до Ісламської Республіки Іран, а також запросив Міністра сільськогосподарського джихаду Ісламської Республіки Іран Махмуда Ходжаті відвідати Київ найближчим часом. «В рамках візиту пропоную розглянути можливість засідання Робочої групи з питань сільського господарства та українсько-іранського аграрного бізнес-форуму. Впевнений, що наші спільні зусилля сприятимуть розвитку та поглибленню взаємовигідного співробітництва між нашими країнами», - підсумував Тарас Кутовий.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.