• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Андрій Вадатурський: С/господарський сектор України перебуває майже повністю в тіні
    Опубликовано: 2016-05-18 14:00:00

    Сільськогосподарське виробництво становить майже до 30% ВВП України, проте цей сектор перебуває майже повністю в тіні. Про це, в ефірі телеканалу “Рада” заявив народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Андрій Вадатурський, коментуючи вимогу МВФ відмінити спецрежим ПДВ для українських аграріїв

    “Одним з міфів, яким лякають українців, є те, що аграрний сектор зупиниться, якщо буде виконана вимога МВФ відмінити спецрежим ПДВ для вітчизняних аграріїв”, — сказав А.Вадатурський.

    На його переконання — це не відповідає дійсності.

    “Хочу навести приклад: у нас сьогодні усі, кому не лінь, говорять про офшори. Аграрний ринок України сьогодні — це мабуть найбільший офшор у світі. У нас взагалі ніхто не сплачував жодних податків. Є сільськогосподарське виробництво, яке становить майже до 30 відсотків ВВП України, а цей сектор перебуває майже повністю в тіні”, — зазначив народний депутат.

    А.Вадатурський назвав однією з найбільших проблем агропромислового комплексу те, що він працює в тіні, а податки сплачуються в інших країнах. “Якщо якийсь із сегментів бізнесу не буде сплачувати податки, то в Україні не буде ні освіти, ні доріг, ні інфраструктури”, — додав депутат.

    “Хочу навести приклад: у нас є таке поняття, як агрохолдинги. Українські агрохолдинги — це найбільші агрохолдинги у світі, які обробляють найбільшу кількість землі. Що таке Агрохолдинг? Він може бути зареєстрований у Люксембургу, котуватися на біржі, де торгують його акціями. Однак, скільки сплачується податків від його діяльності в Україні? Ніскільки! Податки сплачуються за місцем реєстрації”, — пояснив А.Вадатурський.

    Також він пояснив, як це організовано: “якщо ти товаровиробник, і ти на спецрежимі оподаткування, то створюється об’єднання з десяти і більше фермерських господарств, які не сплачують податки в Україні. Але вони об’єднуються в агрохолдинг зареєстрований за кордоном, заробляють гроші тут, а сплачують податки там”, — наголосив нардеп.

    Тому, на переконання А.Вадатурського перше, що необхідно зробити в Україні — це навести порядок в аграрному секторі, вивести його з тіні і змусити сплачувати податки в Україні, а не забезпечувати пільгами.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.