• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може розпочати співпрацю з Іраном
    Опубликовано: 2016-04-13 20:00:00

    12 квітня 2016 року відбулося спільне засідання представників Верховної Ради України, бізнесу та експертів в сфері економіки, в ході якого було анонсовано відкриття нового агентства, покликаного стимулювати український експорт.

    Законопроект № 2142а щодо створення ЕКА (експертно-кредитного агентства) український парламент прийняв у першому читанні ще в червні 2015 року, а вже в квітні 2016 року, через 10 місяців, депутати заговорили про втілення ідеї в життя. "ЕКА потрібне для того, щоб озброїти український уряд дієвим механізмом для подолання ганебної ситуації з ослабленням економіки, яка становить загрозу національній безпеці. Падіння експорту і його примітивізація означає погіршення торгового балансу, слабку гривню, збільшення залежності від імпортних товарів. Експортно-кредитне агентство - частина стратегії для вирішення цих проблем ", - розповів голова Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк. Серед інших способів зміцнення позицій України на міжнародних ринках експерти називають страхування, гарантування і здешевлення кредитування експортних операцій.

    На думку депутата Леоніда Козаченка, сьогодні експортні можливості держави досить обмежені. "Україна має можливість підписати експортний контракт з Іраном приблизно на 12 млрд доларів, але це неможливо без експортно-кредитного агентства, адже в більшості випадків передбачається передоплата або інші способи забезпечення виконання контрактів", - повідомляє Козаченко. Очікується, що поява ЕКА забезпечить рівні умови для суб'єктів господарювання на зовнішніх ринках. Про свою готовність відновити розміри виробництва в разі створення такого агентства вже заявили представники суднобудівної промисловості України.

    Починаючи з 1 серпня 2018 року, регулювати експортну діяльність в країні буде винятково закон № 1555 "Про державну підтримку суб'єктів господарювання", який гарантує щорічну допомогу держави в розмірі 4-8% ВВП. Зі свого боку, Антимонопольний комітет буде стежити, щоб інші посткомуністичні форми підтримки, які сьогодні часто стають суб'єктами грошових махінацій, з 2018 року більше не практикувалися.

    "Провідні країни поки на порозі нової промислової революції. Зовнішня торгівля України переживає дуже важливі зміни. Без вирішення питання про державну підтримку експорту Україна ризикує забути себе як промислову світову державу", - переконаний представник ДП "Держзовнішінформ" Ільдар Османов. На його думку, одним з основних джерел фінансування експортно-імпортної діяльності України може стати Світовий банк.

    bublbe.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.