• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінекономрозвитку допоможе українському бізнесу збільшити експорт товарів США
    Опубликовано: 2015-09-29 10:00:00

    Одним з основних напрямків роботи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України є робота з бізнесом щодо використання переваг і можливостей преференційного доступу до ринку через Генералізовану систему преференцій (GSP) та збільшення видів товарів, що підпадають під дію цієї системи.

    Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України — Торговий представник України Наталія Микольська під час виступу на форумі «Україна — США: питання експорту», передає прес-служба Мінекономрозвитку.

    Заступник міністра повідомила, що міністерством вже започатковано інформаційну кампанію та планується проведення семінарів із представниками українського бізнесу, експорт якого підпадає під дію GSP.

    «Часто представники українського бізнесу недостатньо поінформовані про GSP, тому і не користуються всіма перевагами цієї системи безмитного імпорту до США. Саме тому важлива роль таких форумів, як сьогодні — на спеціалізованих панелях та сесіях можна детально обговорити та розглянути ці переваги та умови», — зазначила Наталія Микольська.

    За її словами, ми не використовуємо весь потенціал ринку США та зараз працюємо над використанням всіх переваг і можливостей, розширенням лінійки GSP. Також, ми здійснюємо допомогу українським компаніям щодо усунення чи лібералізації антидемпінгових заходів, розробляємо заходи системної підтримки експорту. Серед інших напрямків роботи — преференційна торгівля з США та приєднання до угод про Trans-Pasific Partnership та/чи Тransatlantic Тrade and Investment Partnership.

    Мінекономрозвитку та Торговий представник України особисто працюють над скасуванням чи лібералізацією антидемпінгових мит на 7 видів товарів українського експорту до США (металопрокат, труби, добрива, феросплави, інші).

    «Міністерство також зараз розробляє експортну стратегію й систему механізмів та інструментів підтримки українського експорту. Серед них — торговельні офіси за кордоном, веб-портал, торговельні місії за участю найвищих урядовців та створення експортно-кредитного агентства»,— підкреслила Наталія Микольська.

    До інших напрямків роботи належать: допомога українським компаніям у пошуку контрагентів та інвесторів у США, а також партнерів для проектів виробничої співпраці.

    agrotimes.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.