• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Металургійні підприємства Харківщини терплять мільйонні збитки
    Опубликовано: 2015-09-25 20:00:00

    Найбільш проблемною галуззю економіки області залишається металургія. Збитки металургійних підприємств вже становлять 660 млн грн.

    Як розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, до початку збройного протистояння на Донбасі 50% всього експорту і 40% імпорту області були пов'язані з Російською Федерацією. Зараз ці відносини втрачені, а економіка ще не встигла перевлаштуватися.

    - Третину валового продукту в Харківській області дає промисловість. Вона є головною бюджетоутворюючою галуззю, - сказав Марк Беккер. - Індекс промислової продукції на сьогодні складає 82,6%. Це трохи вище, ніж в цілому по Україні, але абсолютно нас не задовольняє.

    За словами заступника губернатора, окрім згортання товарообігу з Росією серед інших причин недостатнього розвитку промисловості регіону - відсутність в Україні цілеспрямованих промислових програм, брак бюджетних замовлень на державних промислових підприємствах, несвоєчасне повернення ПДВ тощо.

    - Харківська область разом з міністерствами працює над створенням галузевих програм розвитку промисловості. Я думаю, що найближчим часом ми вже побачимо певні рішення з цього питання, - пообіцяв Марк Беккер.

    Разом з тим в останній час значно виросли показники у галузі хімічної промисловості, зокрема виробництві фармацевтичних препаратів. А у машинобудуванні завдяки таким підприємствам, як «Турбоатом», завод «Південкабель», Харківський бронетанковий завод, завод ім. Малишева, Харківський тракторний завод, Лозівський ковальсько-механічний завод за підсумками дев'яти місяців вдалося збільшити індекс промислової продукції на 8% з 65%, які були минулого року.

    - Промислової продукції реалізовано вже на 40% більше в порівнянні з минулим роком. У грошовому еквіваленті це 52,2 млрд грн, - додав Марк Беккер.

    Заступник губернатора розповів, що серед промислових підприємств області хороший фінансовий результат демонструють заводи «Турбоатом», «Електроважмаш» та «Південкабель». Прибутковими є також харчова промисловість, текстильне виробництво, паперова та деревообробна галузі, поліграфія тощо. Єдиною галуззю, яка опинилася у складному стані і терпить колосальні збитки, є металургія. З початку року ці підприємства вже втратили 660 млн грн.

    slk.kh.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.