• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Наразі споживання природного газу збільшилося майже на третину
    Опубликовано: 2006-02-15 14:18:00

    Станом на 1 лютого 2006 року споживання природного газу в Україні становило 8,5 млрд. куб. м., що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 29%.

    За словами Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова, враховуючи ситуацію із збільшенням споживання газу, Мінпаливенерго здійснює оперативні заходи щодо переходу на резервні види палива промисловими споживачами та підприємствами енергетичної галузі.

    За попередніми розрахунками, економія споживання природного газу у нинішньому році має скласти 10% від рівня споживання минулого року, - наголосив Міністр.

    І. Плачков звернув увагу на той факт, що наразі теплові електростанції (ТЕС) вже зменшили споживання газу із 15 млн. куб. м. до 8,6 млн. куб. м. на добу.

    За словами керівника галузі, на складах теплових електростанцій знаходиться більш як 1 млн. тонн вугілля, що дає можливість даній категорії споживачів (ТЕС) працювати відповідно до вимог об’єднаної енергосистеми України. І. Плачков нагадав, що на початок опалювального сезону 2005 року на складах теплових електростанцій знаходилося 3,5 млн. тонн вугілля. „Це дало нам можливість безперебійно забезпечити споживачів України електроенергією”, - підкреслив Міністр.

    Окремо І. Плачков зауважив, що на даний час все ще залишаються низькими розрахунки за спожитий природний газ. Так, у січні вони становили лише майже 70%. Наразі Мінпаливенерго вживає необхідних заходів для виправлення даної ситуації.

    Водночас Міністр підкреслив, що, незважаючи на низькі температури, об’єднана енергосистема України працює стабільно, споживачі України вчасно забезпечуються енергоносіями – тепло-  і електроенергією, природним газом.

    Міністерство палива та енергетики України







    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.