• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Падіння виробництва в провідних галузях економіки України скоротилося вдвічі
    Опубликовано: 2015-08-26 10:00:00

    Падіння індексу виробництва базових галузей України уповільнилося з 17,6% у червні до 8,7% в липні завдяки підвищенню обсягів виробництва в сільському господарстві.

    Про це повідомляється в розміщеній на сайті Національного банку України аналітичній записці "Оцінка економічного стану України".

    У записці йдеться про те, що обсяги сільськогосподарського виробництва в липні зросли на 1,9% у річному вимірі порівняно з падінням на 17,2% у червні. Так, у рослинництві в липні, як і прогнозувалося, відбулося нарощування обсягів польових робіт, що компенсувало пізніший старт збиральної кампанії у червні порівняно з минулим роком.

    Також за даними НБУ, в липні відбулося покращення показників оптового товарообігу. Падіння уповільнилося з 14,3% у червні до 13,5% у липні, хоч воно було пов'язане переважно з впливом ефекту бази порівняння.

    Окрім того, відчутно впали темпи падіння роздрібної торгівлі - до 18,2% у липні з 24,1% в червні. Це реалізувалося за рахунок поліпшення динаміки торгівлі в Донецькій і Луганській областях, а також через переорієнтацію українців на відпочинок всередині країни.

    Порівняно з червнем 2015 року в липні НБУ зафіксував зростання промвиробництва на 3,4%.

    Разом із тим регулятор повідомляє про незначне погіршення динаміки в будівництві. Зниження в річному вимірі прискорилося до 24,6% у липні порівняно з 23,9% у червні - після суттєвого покращення у червні.

    Як повідомляв 5.ua, за словами заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталії Микольської, глобальні компанії Україну розглядають як майданчик для розташування виробничих потужностей для експорту в ЄС.

    5.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.