• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Імпортні товари можуть подешевшати вже з наступного року
    Опубликовано: 2015-08-01 14:00:00

    Французька косметика, швейцарські та польські сири, бельгійський шоколад, німецька ковбаса, норвезький оселедець, кава, чай, іноземна побутова техніка, одяг, взуття... Ці та багато інших товарів з січня 2016 стануть дешевше, оскільки буде скасовано так званий імпортний збір, - пишуть «Факти».

    Він був введений в лютому нинішнього року як додатковий інструмент для наповнення бюджету. Податком за ставкою 10 % обклали готові харчові продукти, алкогольні та безалкогольні напої і тютюн. А п'ятивідсоткова ставка була призначена для решти товарів, за винятком енергоносіїв, ряду ліків і медичного обладнання. Нагадаємо, що збір вводили як тимчасовий захід. На постійній основі такий податок не може діяти, адже він суперечить принципам СОТ.

    - Уже прийнято рішення, що додатковий імпортний збір буде скасовано з 1 січня 2016 року, - повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва. - Тому якщо люди намітили покупку будь-яких дорогих імпортних товарів, то є сенс почекати початку нового року.

    Експерти прогнозують, що після скасування додаткового імпортного збору споживачі, купуючи товари іноземного виробництва, зможуть заощадити 10 %. Щоправда, за умови, що не буде різких стрибків курсу гривні.

    dr.ck.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.