• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НБУ: в травні зниження індексу виробництва базових галузей сповільнилося до 16%
    Опубликовано: 2015-06-26 10:00:00

    За даними НБУ, в травні 2015 року зниження індексу виробництва базових галузей істотно уповільнилося (до 16% у річному вимірі). У січні-травні ІВБГ знизився на 19.3% порівняно з відповідним періодом минулого року.

    Як і в попередні кілька місяців, усі базові галузі економіки мали від’ємний внесок в ІВБГ. Водночас суттєве уповільнення зниження ІВБГ було обумовлене насамперед значним покращенням показників оптового товарообороту (зниження на 6.3% в річному вимірі порівняно зі зниженням на 30.4% у квітні), промисловості (зниження на 20.7% в річному вимірі порівняно зі зниженням на 21.7% у квітні), а також роздрібної торгівлі (зниження на 23.1% в річному вимірі порівняно зі зниженням на 28.9% у квітні). 

    Зниження обсягів промислового виробництва в річному вимірі уповільнилося перш за все за рахунок покращення показників добувної промисловості (зниження в травні становило 20.6% в річному вимірі порівняно з 25.4% у квітні), зокрема збільшення видобування кам’яного вугілля та металевих руд. Також покращилась ситуація в металургії: середньодобове виробництво сталі та чавуну в травні зросло до 70.2 тис. т та 62.2 тис. т відповідно (уповільнення падіння до 22.9% та 25.7% в річному вимірі відповідно), що є найвищим рівнем виробництва починаючи з серпня 2014 року.

    Темпи падіння обсягів будівництва також уповільнилися (до -31.7% в річному вимірі) завдяки покращенню ситуації в житловому будівництві (обсяги спорудження житлових будівель знизилися в травні на 17.1% в річному вимірі порівняно з 36.2% у квітні) переважно завдяки подальшому укріпленню національної грошової одиниці, зниженню цін на будівельно-монтажні роботи, а відповідно – зменшенню вартості житла та збільшенню попиту на нього.

    finbalance.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.