• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Флагман легкої промисловості України готується до професійного свята
    Опубликовано: 2015-06-12 18:00:00

    День працівників легкої промисловості  відзначають у другу неділю червня вже протягом тридцяти років. Це свято було засноване ще у 80-х роках минулого століття, щоб віддати шану усім фахівцям, задіяним у цій галузі промисловості, оскільки саме вони забезпечували і забезпечують нині виробництво одягу, товарів широкого вжитку, швейної і текстильної продукції тощо.

    У сучасній Україні безумовним лідером галузі є Рівненський льонокомбінат. Повністю відроджене після занепаду і руйнації, сьогодні це підприємство є прикладом для усіх виробників нашої держави у тому, як можна і потрібно працювати на своїй землі.

    Такий успіх підприємства, яке сьогодні забезпечує трикотажем власного виробництва увесь вітчизняний ринок і витісняє з нього іноземних виробників, зумовлений кількома факторами: це мудре керівництво і великий досвід власника Олега Червонюка, найсучасніші світові технології і кваліфіковані працівники, які пройшли навчання у закордонних фахівців.

    Сьогодні Льонокомбінат виготовляє трикотажне полотно усіх видів: кулірку, піке, плюшеву тканину, інтерлок, резинку (рубчик та рібану), двонитку, тринитку, використовуючи для цього переважно бавовняну пряжу, інколи із додаванням віскозної, акрилової та поліефірної. На підприємстві запроваджено замкнутий цикл виробництва – від пряжі до готового одягу, крім того готова продукція реалізується через власну торгівельну мережу, яка постійно зростає. Наразі, окрім Рівного, фірмові магазини Рівненського льонокомбінату успішно працюють у найкращих торгівельно-розважальних центрах Києва та Луцька. А також у найбільшому торгівельному центрі Польщі в місті Лодзь. У них можна придбати весь асортимент двох фабрик - Рівненського льонокомбінату та Хмельницького «Едельвейсу». Працює також Інтернет-магазин.  У всіх – однаковий рівень цін. На черзі відкриття у Вінниці та Житомирі. А згодом магазини власної роздрібної мережі Рівненського льонокомбінату працюватимуть у кожному обласному центрі України та просуватимуться далі на ринок Європейського Союзу.

    Безупинно продовжується реконструкція та відновлення цехів, розширення виробничих площ і нарощення потужностей Льонокомбінату. Постійно закуповується і встановлюється нове обладнання, завдяки якому зростають не лише обсяги випуску продукції і кількість працівників, а й асортимент тканин.

       

    Останній рік, вкрай тяжкий для України, був непростим і для Рівненського льонокомбінату. Однак, колектив підприємства не опустив рук, а навпаки – досягав нових успіхів.  На фабриці з’явилася нова фарбувальна машина, котра вміщає за одне фарбування півтори тонни трикотажної тканини. Ця машина унікальна, в Україні їй немає аналогів. Ще на підприємстві з'явилися нова німецька лінія для виготовлення шнурівки та новий теплообмінник, завдяки якому буде економитися багато енергії.

    Ще одним здобутком за рік праці на виробництві є початок відновлення чергового зруйнованого цеху. Нині там ведуться ремонті роботи, і зовсім скоро на десяти тисячах метрах квадратних з’явиться нове обладнання і чимало робочих місць у сучасному трикотажному цеху. Також постійно зростають потужності швейного цеху. Наразі тут працюють 22 швейні бригади - а це майже дві сотні швачок, та функціонує окремий закрійний цех. 

    Та чи не найважливішим здобутком цього року стане монтаж австрійської твердопаливної котельні, який у самому розпалі. Котельня працює на відходах деревообробки і дасть можливість повністю відмовитися від використання російського газу, в рази знизити вартість енергоносіїв, а відповідно -  собівартість виготовлення трикотажного полотна. Зважаючи на значний стрибок ціни на блакитного палива із РФ, рівненське виробництво вже незабаром не залежатиме від країни-агресора і самотужки забезпечуватиме  енергією своє виробництво. А це неабияк підвищить конкурентоздатність  рівненських товарів на європейському ринку.

    Така ефективна успішна робота вдається завдяки грамотній організації, працелюбності та постійному інвестуванню у новітні технології, зазначає власник Рівненського льонокомбінату Олег Червонюк. З нагоди професійного свята промисловець радо привітав свій колектив:

    - Перш за все хотів би сказати, що така галузь як легка промисловість - одна з двох (є ще сільське господарство), які підняли економіку всіх потужних на сьогодні країн світу – таких, як Німеччина, Великобританія, Франція. Практично всі країни, які успішні сьогодні, починали свій розвиток саме з легкої промисловості та сільського господарства. І ми повинні пройти теж такий самий шлях. На наших очах піднялися економіки таких держав, як Китай, Індія, Туреччина і ще ряду країн, котрі прагнуть здобути економічну незалежність. Вони починають свій розвиток саме з цих двох галузей.

    У нашій країні ми робимо лише перші кроки в цьому напрямку і хотілося б, щоб це робилося активніше. Однак, на сьогодні день у нас уже є певні досягнення. Приклад цьому – Рівненський льонокомбінат, який нині є лідером легкої промисловості України і я можу сказати, що на сьогодні займає також непогане місце у світовій галузі легкої промисловості.

      

    Таке гарне професійне та прибуткове зростання, такий успіх – передусім завдяки праці нашого колективу, а також правильній організації цієї праці. Бо якщо грамотно організувати людей, то справді можна зсунути гори. І зараз ми це робимо: відбудовуємо, ремонтуємо наші цехи, нарощуємо потужності. Ще один фактор успіху – це постійно інвестувати всі кошти, які заробляє підприємство. Сьогодні вони вкладаються в обладнання, у ремонт та в нові сучасні технології. За такими трьома складовими ми і трудимося: праця нашого колективу, грамотна організація та постійне інвестування.

    Для України Рівненський льонокомбінат повинен бути прикладом – і він є прикладом того, як піднімати нашу державу, зокрема, і легку промисловість.

    З нагоди Дня легкої промисловості хочу сказати теплі слова на адресу кожного з наших працівників, адже у нашій справі немає більш чи менш важливих людей, від внеску кожного залежить спільний результат. А також щиро подякувати нашим ветеранам, учасникам ГО «Громадянський рух «Льонокомбінат», чимало з яких свого часу створювали це підприємство і без активної підтримки яких сьогодні нашому колективу було значно важче долати усі труднощі. Вітаю вас, дорогі мої, з професійним святом! Хай результати нашої спільної праці дарують вам радість, хай кожен новий день приносить нові досягнення. Божого благословення усім вам, вашим сім’ям, здоров’я та усіляких гараздів! – привітав Олег Червонюк.

    P.S. Цієї неділі, 14 червня працівники Рівненського льонокомбінату зустрінуть своє професійне свято, разом із тисячами українських патріотів вшановуючи звитягу наших козаків на Полі Берестецької битви біля села Пляшева. Козаки Льонокомбінату запрошують долучитися усіх гідних нащадків наших славних прадідів, та обіцяють пригостити усіх охочих справжнім козацьким кулешем. Польова кухня Рівненського льонокомбінату розташується неподалік центрального майдану, навпроти алеї народних майстрів.

    golosno.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.