• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Податки на транзит іноземних товарів по Україні треба звести до мінімуму
    Опубликовано: 2015-06-09 20:00:00

    Пік кризи вже позаду, до 2016 року українська економіка зростатиме. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько. За її словами, стабілізація фінансової ситуації стала можливою завдяки співпраці із Міжнародним валютним фондом.

    "Нашій економіці ще далеко до стабільності. Єдине, що стабілізувалося, це інфляція. З березня по травень вона тримається на рівні 60 відсотків. Через це й долар поки не дорожчає більше 23 гривень", - говорить "Знай" Віталій Кравчук, старший дослідник Інституту економічних досліджень.

    Причиною стабілізації курсу валют і рівня інфляції експерт вважає затишшя у військових сутичках із російськими найманцями на Донбасі.

    "Якби росіяни і досі брали в облогу Маріуполь та інші міста, то ні про яку стабілізацію ми б навіть не думали", - каже фахівець.

    Він вважає, що навіть до кінця 2016 року зростання економіки України малоймовірне. Проте до кінця 2017 року його реально забезпечити.

    "Це має бути спільна робота влади та суспільства. Влада має за кілька місяців провести близько десятка реформ, спрямованих на детінізацію доходів, зменшення податків і перевірок малих і середніх підприємств. А також жорстко присікати вияви корупції і хабарництва. Суспільство має перестати ухилятися від податків, починати свій бізнес", - вважає Віталій Кравчук.

    Українці мають виробляти більше товарів і надавати послуги.

    "Економічно активне суспільство піднімало економіку Японії та Південної Кореї. Держава просто створила умови і не заважала. Тому, якщо хоча би третина українців, окрім основної роботи, матиме дві додаткові, паралельно працюватиме над створенням бізнесу, майбутнє процвітання країни забезпечено. Адже такі люди більше зароблятимуть і більше витрачатимуть. Вони стимулюватимуть попит на товари. У вартості кожного товару закладено 20 відсотків податку на додану вартість. Завдяки більшому споживанню, збільшиться наповнення держбюджету", - пояснює фахівець.

    Розвиток малого бізнесу з надання послуг і перепродажів даватиме нові робочі місця та більші відрахування до держбюджету.

    "Податкова система для малого бізнесу вже добре налагоджена. Підприємцям другої групи потрібно сплачувати лише 667 гривень на місяць", - наголошує Віталій Кравчук.

    Економічне диво в Україні буде, якщо орієнтувати вітчизняне законодавство на експорт у країни Західної Європи.

    "Треба звести до мінімуму податки на транзит іноземних товарів по Україні. Після зменшення мита на іноземні товари, китайці привозитимуть до нас свої товари, зберігатимуть їх у портах Одеси. Звідси вже продаватимуть у Західну Європу. Така ситуація дасть поштовх до розвитку сотень українських логістичних компаній, магазинів, компаній-постачальників у Німеччину, Францію, Польщу", - говорить Павло Мельник, директор компанії МПП-консалтинг.

    Він вважає, що потрібно оголосити на певний період пільгові канікули для виробників товарів, яких в Україні не виробляють.

    "Це дозволить запустити в нас десятки заводів із виробництва нескладної електроніки – електроінструменту, кухонної техніки, пральних машин тощоВиробництво цих товарів майже не оподатковуватиметься, а робоча сила у нас коштує майже як у Китаї, тому ціна такої техніки буде дуже привабливою. На них буде попит", - каже експерт.

    Оскільки більшість українців купуватимуть вітчизняну техніку, а не іноземну, відтік коштів із України зменшиться.

    "Якщо ще й скоротити поставки російського газу й іноземних нафтопродуктів, матимемо бюджет, який удвічі перекриватиме видатки", - додає він.

    Володимир Мукан

    znaj.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.