• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Норвегія готові до стратегічного партнерства у галузі рибальства
    Опубликовано: 2015-05-25 18:00:00

    Норвегія є другим у світі експортером риби та рибних продуктів, а Україна — глобальним постачальником сировини для рибних кормів. Ми маємо налагодити співпрацю, вигідну для обох сторін — створивши стратегічне партнерство для України та Норвегії.

    Про це повідомив Дмитро Шульмейстер, директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України під час бізнес-конференції, передає прес-служба відомства.

    На конференції обговорювалося питання перегляду Угоди про сільське господарство між Королівством Норвегія та Україною, а саме можливість включення додаткових позицій у список товарів, що не оподатковуються митом. Для України найбільш актуальним є включення у цей список кукурудзи, пшениці, соєвої макухи, меду. При цьому, соя та соняшникова олія вже мають статус товарів, що не оподатковуються митом, але українські виробники недостатньо використовують ці можливості.

    З українського боку висловлена готовність лібералізувати режим ввезення ВРХ, овець та свиней з Норвегії в Україну.

    Нагадаємо, у січні–квітні 2015 року підприємствами та фізичними особами-підприємцями, що здійснюють рибогосподарську діяльність, було виловлено та добуто 23,6 тис. т риби та інших водних біоресурсів, що на 31,5% більше порівняно з січнем–квітнем 2014 року.

    agravery.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.