• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Товарообіг з Росією в першому кварталі впав на $4 млрд
    Опубликовано: 2015-05-19 10:00:00

    Товарообіг між Україною і Росією в першому кварталі 2015 знизився порівняно із таким же періодом минулого року на $4 мільярди, тобто на 63%.

    Про це свідчать дані Держслужби статистики України.

    Якщо минулого року експорт товарів до Росії досягав $2,7 млрд, а імпорт - $4 млрд, то за січень-квітень цього року показники торгівлі звалилися відповідно до $1,04 млрд і $1,45 млрд.

    З такою динамікою Росія скоро може втратити статус найбільшого торгового партнера України, оскільки товарообіг з Китаєм, наприклад, вже відповідний - $689 млн на експорт і $1,05 млрд на імпорт.

    Втім, починаючи з квітня Україна відновила імпорт російського газу, тому позиції РФ на українському ринку виростуть.

    Нагадаємо, що за підсумками минулого року до п'ятірки головних партнерів України увійшли Росія, Китай, Німеччина, Польща та Білорусь. Товарообіг цих країн з Україною становив відповідно $22,4 млрд, $8,1 млрд, $6,9 млрд, $5710 млн і $5580 млн.

    Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявляв про те, що товарообіг України з Росією за підсумками 2014 впав на 43%.

    Як повідомляв iPress.ua, раніше голова торговельно-економічної секції Представництва Європейського Союзу в Україні Ніколас Бердж стверджував, що зростання експорту України до ЄС є меншим, ніж очікувалося. Однак, якщо порівняти це із падінням експорту до Росії та загальним скороченням української економіки, то ситуацію можна назвати "оптимістичною".

    ipress.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.