• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • УСПП підтримує ініціативу зі скасування ПДВ-рахунків
    Опубликовано: 2014-12-04 11:57:44

    Український союз промисловців і підприємців підтримує законопроект,  яким запропоновано скасувати норму закону про введення нової системи електронного адміністрування податку на додану вартість  та відкриттям ПДВ-рахунків з січня 2015 року.  Він  зареєстрований в парламенті  групою депутатів з коаліції.  «Півроку ми закликали ініціаторів запровадження ПДВ-рахунків дослухатись до зауважень представників ділової спільноти щодо цих новацій,  висловлювали незгоду, що попередньо  їх не обговорювали з громадськістю, незалежними експертами і представниками бізнесу. Ми наполягали на врахуванні наших професійних  аргументів, адже у такому вигляді, в якому  закон пропонують застосувати податківці, він загальмує роботу бізнесу, заморожує   значні суми обігових коштів на ПДВ-рахунках», – заявив президент УСПП Анатолій Кінах.
    На його думку, через це в умовах кризи і економічної нестабільності чимало підприємств опиняться на межі банкрутства. До того ж, реалізація самими суб'єктами господарювання механізму електронного адміністрування ПДВ вимагатиме додаткових трудових і технічних ресурсів,  зауважив він.
    «Це нонсенс, коли держава проголошує курс на дерегуляцію, а законодавчі ініціативи у підсумку зводяться до чергових ускладнень процесу податкового обліку, коли проголошується діалог влади і громадськості, а закони про роботу бізнесу ухвалюються без участі ділових кіл. Однак той факт, що наш заклик скасувати закон про введення нової системи електронного адміністрування ПДВ  почули і підтримали народні депутати з усіх фракцій коаліції, свідчить про відродження в Україні громадянського суспільства, дає надію на поновлення продуктивної і партнерської співпраці між владою та бізнесом», – заявив президент УСПП.   
    У серпні 2014 року за підсумками засіданні Економічної ради при УСПП ділова спільнота спрямувала Президенту України, прем’єр-міністру, голові Фіскальної служби та Міністру фінансів України звернення, у якому, зокрема, закликала відмовитися від ініціативи запровадження ПДВ-рахунків та в рамках діалогу між фіскалами, бізнесом і експертами шукати більш прийнятні, ефективні і сучасні способи адміністрування податку на додану вартість.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.