• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Центральному регіоні викрито факт привласнення офіцером – начальником фінслужби військової частини 4,3 млн грн
    Опубликовано: 2014-11-26 19:17:20

     

        Начальник фінслужби однієї з військових частин Сумського гарнізону не вийшов з відпустки, після чого командир частини звернувся до військового прокурора гарнізону. Під час перевірки було встановлено, що разом з офіцером з рахунків військової частини «зникли» 4,3 млн грн бюджетних коштів, призначених на грошове забезпечення військовослужбовців.
       За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 410 (заволодіння військовим майном військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду) та за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
       Під час проведення слідчих дій було з’ясовано, що начальник фінансової служби підробив підпис командира частини та надав до органів державного казначейства первинні фінансово-платіжні документи, на підставі яких на рахунки одного з банків було перераховано бюджетні кошти на вказану суму.
       У подальшому ці кошти шляхом підробки поіменного банківського реєстру були виведені з установи банку та зараховані на карткові рахунки підозрюваного та інших осіб, а сам розкрадач перетнув кордон з Росією, де проживають його родичі.
       Начальнику фінансово-економічної служби військової частини повідомлено про підозру та оголошено в розшук.
       У провадженні проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій, направлених на встановлення місцезнаходження підозрюваного та з'ясування всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень.
       Нагадаємо, що найбільш тяжкий із вказаних злочинів карається позбавленням волі від п’яти до десяти років.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.