• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська зустрілась із представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду
    Опубликовано: 2014-11-13 11:10:17



    Відбулася зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду.
    Під час зустрічі Валерія Лутковська повідомила про стан розслідування порушень прав людини, що мали місце під час подій на Майдані Незалежності з листопада 2013 року по лютий 2014 року, адже фактично саме Спеціальна доповідь Уповноваженого стала першим офіційним документом, який надійшов до Офісу Міжнародного кримінального суду.
    «Наш Офіс взяв активну участь у підготовці звіту, який готувався разом з представниками інститутів громадянського суспільства, який було спрямовано до Суду. Саме працівники Секретаріату Уповноваженого були відповідальні за підготовку розділу про катування і жорстоке поводження  вказаного звіту», – зазначила Омбудсман України Валерія Лутковська.
    Крім того, під час зустрічі Уповноважений з  прав людини повідомила про хід спільних із громадськістю проваджень за подіями, які відбувалися в м. Черкасах наприкінці січня 2014 року, щодо побиття учасників місцевого Автомайдану.
    Нагадаємо, попередня зустріч з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду відбулася у Женеві у червні цього року.
    Як відомо, Прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда вирішив розпочати попередню експертизу ситуації в Україні для того, щоб встановити, чи дотримані критерії Римського статуту для відкриття  розслідування.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.