• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська вказала на проблемні питання щодо надання психіатричної допомоги ув’язненим
    Опубликовано: 2014-10-17 20:34:53
    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини  провела робочу нараду щодо забезпечення прав осіб, які страждають на психіатричні розлади і перебувають у пенітенціарних установах. 
    У роботі  наради взяли участь представники Державної пенітенціарної служби, керівники Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України та Інституту кримінально-виконавчої служби,  Асоціації психіатрів України, працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини. Також був присутній керівник Міжднародного благодійного  фонду «Глобальна ініціатива у психіатрії» професор Роберт ван Ворен (Нідерланди).
    Омбудсман України Валерія Лутковська звернула увагу на проблемні питання щодо надання психіатричної допомоги ув’язненим, наполягала на необхідності змін до законодавства, зважаючи на низку рішень Європейського суду з прав людини з зазначеного питання. Уповноважений також озвучила проблему охорони підрозділами пенітенціарної системи Української психіатричної лікарні з посиленим наглядом, що жодного відношення до цієї системи не має, адже підпорядкована Міністерству охорони здоров’я України.
    Учасники зустрічі обговорили шляхи забезпечення міжнародних стандартів при наданні психіатричної допомоги. Своє бачення щодо розв’язання проблем та досвідом допомоги у перетворенні  пенітенціарних установ відповідно до сучасних стандартів у Литві, Анголі, Росії,  Шрі-Ланці та інших країнах поділився професор Роберт ван Ворен.
    Учасники робочої наради дійшли висновку про необхідність  проведення дослідження стану психічного здоров’я осіб, які перебувають в установах пенітенціарної системи України.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.