• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Втручання державного органу РФ в редакційну політику українських ЗМІ є неприпустимим»
    Опубликовано: 2014-08-06 17:48:03


    Свобода слова, як одне з найважливіших громадянських свобод, є запорукою розвитку демократичного суспільства. 
    Слідом за інформаційною війною, яку розв’язано проти України, ми зіштовхнулись із новим рівнем наступу – втручанням державного органу РФ в редакційну політику українських ЗМІ.
    Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій направила листа німецькому хостеру  (компанії Hetzner Online AG), в якому вимагає чинити тиск на українське ЗМІ – інформаційне агентство «Главком». 
    У свою чергу, німецький хостер зажадав у «Главкому» зняти матеріали зі свого ресурсу протягом 24 годин (термін закінчується 06.08.14), в іншому випадку – обіцяє заблокувати доступ до сайту.
    Ситуація, що склалася, є нічим іншим як втручанням у редакційну політику інформаційного агентства, що безумовно є порушенням базових гарантій діяльності ЗМІ.
    Особливий подив викликає поведінка німецької компанії, яка здійснює свою діяльність на території держави, яка доклала чимало зусиль для розвитку вільної преси в Україні.  
    Висловлюючи своє засудження дій органів влади РФ та німецької компанії, звертаюсь  із проханням об’єднатись та стати на захист вільної преси та свободи слова в Україні, а також закликаю до вжиття термінових заходів для припинення тиску на українське інформаційне агентство. 
    Відповідне звернення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надіслано до Міністерства закордонних справ України, Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина, а також до посла Німеччини  в Україні і п’яти фондів, зокрема, Фонду ім. Фрідріха Еберта, Фонду ім. Конрада Аденауера, Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Фонду ім. Ганса Зіделя, Фонду ім. Фридриха Номана.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.