• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна і Угорщина співпрацюватимуть у галузі конкурентної політики
    Опубликовано: 2006-01-27 15:20:00

    Антимонопольний комітет України та Агентство з економічної конкуренції Угорської Республіки підписали міжвідомчу Угоду про співробітництво у галузі конкурентної політики.

    Двосторонню Угоду урочисто підписали сьогодні у Будапешті з української сторони - перший заступник Голови АМКУ Юрій Кравченко, з боку Угорщини - Президент Агентства Золтан НАГІ.

    Цим сторони домовилися обмінюватися досвідом у проведенні розслідування картелів та монопольних зловживань. Зокрема, відомства надаватимуть одне одному описи справ, аналітичні матеріали та звіти, інтенсивно сприятимуть встановленню партнерських відносин із законодавчими та судовими органами обох держав.

    Також відбуватиметься взаємне інформування при виникненні обставин, за яких дії певних підприємств на території однієї країни можуть негативно впливати на конкуренцію в іншій. При цьому, буде надаватися характеристика суті справи та інші деталі розслідувань.

    Одночасно, фахівці конкуренційних установ України та Угорщини проводитимуть спільні професійні форуми та семінари. Отже, підписання цієї Угоди є реалізацією Меморандуму 1996 року про наміри обох відомств щодо підтримки у законодавчому та інституційному розвитку конкурентної політики наших держав.

    «Це має особливе значення для України, оскільки Угорщина вже є членом Європейського Союзу. Тому Антимонопольний комітет продовжить налагодження плідної співпраці та створення ефективних механізмів взаємодії і з іншими країнами ЄС»,- повідомив Юрій Кравченко, коментуючи підписання Угоди.

    Всього на даний час у галузі конкурентної політики діє 4 міждержавні двосторонні угоди між Україною і Росією, Азербайджаном, Вірменією та Грузією і 3 міжвідомчі з Латвією, Францією й Польщею. 

    У ході ж  цього візиту перший заступник Голови АМКУ також візьме участь у роботі Регіонального центру з питань конкуренції всесвітньовідомої Організації Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР) з метою планування подальшого співробітництва.

    Прес-служби антимонопольного комітету України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.