• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Великі плани Київміськбуду
    Опубликовано: 2006-01-27 09:15:00

    Холдингова компанія «Київміськбуд» підвела підсумки 2005 року. За словами президента ХК «Київміськбуд» Володимира Поляченко, цей рік був вдалим для будівництва, і компанія має великі плани на 2006 рік.

    За останні 10 років підприємствами холдингу побудовано за рахунок коштів населення майже 4,5 млн. кв. м житла, з них 3 млн. кв. м побудовано із залученням інвестицій «Київміськбуда» (285 будинків, понад 40 тисяч квартир).

    Cьогодні кожна восьма квартира будується із залученням кредитних ресурсів. Дострокові кредити складають понад 50% на строк від 20 до 30 років.

    В. Поляченко відзначив якісні зміни, що відбулися в структурі вітчизняного будівництва за останні 10 років. Як повідомив голова ХК «Київміськбуд», в 2006 році планується збільшити обсяги житлового будівництва на 30% і повністю змінити його структуру. З кожним роком ХК «Київміськбуд» збільшує будівництво споруд, де використовується нова техніка із застосуванням новітніх технологій. Сучасні панельні будинки — будинки індивідуального планування. Крім того, «Київміськбуд» будує монолітно-каркасні будинки, які дозволяють власнику квартири зробити перепланування на свій смак.

    В 2006 році «Київміськбуд» нарощуватиме обсяги зведення монолітно-каркасних будинків. Зокрема, продовжуватиметься спорудження високо поверхових експериментальних (на 32-36 поверхів) житлових будинків. Перший такий будинок на дільниці Осокорки, 7-А передбачається ввести в експлуатацію в першому півріччі 2006 року.

    У зв’язку із значними обсягами монолітно-каркасного будівництва та з метою зниження трудомісткості робіт в 2006 році передбачається здійснити перехід на максимальну заміну цегли на крупноблочні елементи та плити.

    В 2006 році планується збільшити кількість будинків із застосуванням сучасних ефективних систем зовнішнього утеплення. Передбачається також збільшити обсяги використання у будинках 2-х трубної системи опалення пластикових труб. У висотних будинках продовжиться застосування ефективних систем вентиляції.

    В. Поляченко окреслив головні вимоги до ефективного житлового будівництва:

    - необхідність переходу до комплексної забудови міст;

    - необхідність прийняття Містобудівного кодексу, включення комплексних програм містобудування до законодавчої бази;

    - створення Комітету з будівництва у Верховній Раді України, який би розробляв законодавчі проекти, що передбачають, зокрема, ліцензування інвестиційно-будівельної діяльності;

    - необхідність механізмів прозорого виділення будівельних майданчиків через відкритий тендер. При цьому об’єктом тендерних торгів має бути інвестиційний проект.

    Щодо цінової політики, то на жаль, житло в Києві в 2006 році дешевшати не буде, а навпаки подорожчає на 12-13%. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник міністра будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Анатолій Беркута. За його словами, це пов’язано із значним подорожчанням 60% будівельних ресурсів, зростанням заробітної плати будівельників та високою вартістю експлуатаційної техніки. Крім того, інвестори зобов'язані нараховувати 25% площ у розвиток соціально-інженерної інфраструктури міста. На думку Беркути, усі ці фактори сильно впливають на собівартість будівництва. Водночас, замміністра відзначив, що ринкову вартість житла можна зменшити за рахунок боротьби з хабарництвом і формування прозорого механізму надання земельних ділянок.

    Беркута повідомив, що Міністерством затверджена собівартість квадратного метра житла в Києві на рівні 3075 гривень. За цією ціною можна зводити 9-поверхові житлові будинки як цегельні, так і панельні, але вони зводитимуться в звичайних гірничо-геологічних умовах. У цю суму не входить вартість земельної ділянки, зовнішні інженерні мережі та підземні споруди. І виконуватиметься будівництво виключно з вітчизняних оздоблювальних матеріалів. По Україні вартість будівництва одного квадратного метра житла складає 2717 гривень.

    За його словами, найближчим часом в Україні буде розроблена національна програма будівництва житла, яка передбачає залучення якомога більше іпотечних кредитів з метою забезпечення житлом, перш за все, соціально незахищених верств населення.

    Директор міжнародного фінансового інституту Василь Кравченко зазначив,що Україна відстає по забезпеченості житлом на душу населення від європейських країн у два чи два з половиною рази, від США — у чотири рази. Зокрема, у США в середньому на одну людину припадає більш 80 кв. м житла, у скандинавських країнах — 44-45 кв. м, в Україні — 21 кв. м. В Україні цей показник менший, ніж у Польщі, Латвії і Литві. На думку Кравченка, житло стане більш доступним, коли збільшиться пропозиція житла на ринку, у зв'язку з чим підвищиться конкуренція. А це буде можливим тоді, коли з'явиться масове житлове будівництво.

    «Забезпечення житлом — це один з показників рівня розвитку країни і рівня добробуту населення»,— зазначив В. Кравченко.

    Довідка ELCOMARTNews. Акціонерне товариство холдингова компанія «Київміськбуд» — найпотужніший багатофункціональний будівельно-фінансовий комплекс України, до складу якого входять найвідоміші будівельні компанії Києва. Має 50-річний досвід будівельних робіт. «Київміськбуд» першим серед будівельних організацій розпочав власну інвестиційну діяльність, розробив та забезпечив втілення в життя програми спорудження житла за рахунок залучення внутрішніх інвестицій. Діяльність «Київміськбуду», що пов'язана з розвитком житлового будівництва, отримала статус «Народного проекту». «Київміськбуд» — найбільший та найвизначніший оператор ринку нерухомості і чи не єдиний забудовник, який у своїй діяльності орієнтований на задоволення потреб громадян із середнім рівнем доходів. «Київміськбуд» працює на первинному ринку житла. Компанія будує майже половину всього житла, що споруджується в Україні підрядним способом.

    Наталія Погосова,

    кореспондент

    ELCOMART News

    (www.e-news.com.ua)









    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.