• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Юрій Оробець: Для вирішення "газових" проблем необхідна стабільність уряду
    Опубликовано: 2005-10-21 15:09:00
    Питання ціни на газ та на його транспортування, питання отримання від Росії газу як плата за послуги з транспортування – це предмет майбутніх переговорів між президентами України і Росії", – наголосив у розмові з журналістами член парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, член Ради партії "Народний Союз Наша Україна" Юрій Оробець.
    "Стався певний перекос, наш газ є надзвичайно дешевим, і це призводить до того, що ми вкрай не по-господарському ставимось до наших ресурсів. Ми використовуємо на тисячу доларів валового внутрішнього продукту в півтора рази більше газу, ніж Росія, в 30 разів більше, ніж Польща, та в 40 разів більше від Німеччини. Така система транжирення палива призводить до того, що маємо вкрай неефективну та неекономну технологію", - зазначив парламентарій. – Тому перше завдання уряду – налагодити систему, яка б дозволила суттєво заощаджувати наші енергетичні ресурси".
    "Ціна на газ буде змінюватись у сторону підвищення з тої об’єктивної причини, що різко дорожчає нафта, а ціни на газ проходіть таку саму траєкторію росту, тільки з певною затримкою в часі. Нам треба поставити це питання в державі на серйозний рівень і, врешті-решт, вирішити його так, щоб побудувати ефективну модель енергозбереження та енергоефективності", - сказав народний депутат.
    "Ці проблеми страшненно задавлені. І основна причина, чому вони не вирішуються позитивно – в нас часто змінюються уряди, і ті програми, які через вісім місяців знову коригуються, не виконуються, і немає відповідального за їх виконання. Тому можна лише висловити побажання, щоб український уряд став стабільним", - підкреслив Юрій Оробець.
     
    RAZOM.org.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.